Re: Nemocenská
Rozhodným obdobím je 12 kalendářních měsíců předcházejících před měsícem, ve kterém vznikla neschopnost. Pokud jste v zaměstnání kratší dobu, tak od začátku zaměstnání.
Maximální výše nemocenské není vámi uváděných 490, ale 461 Kč. A to až od 61. dne nemoci. To je z denního vyměřovacího základu nad 790 Kč.
Re: Nemocenská
Nemocenské z 12 předchozích měsíců (nikoli kalendr.roku), které se pozpátku načítají, t.j. nemoc od května 08 = příjem načítám od dubna 08 až do května 07 u posledního zaměstnavatele. Nikoliv u předchozích. Max. dávka 4.-.30. dne Kč 384,- ; 31.-.60den 422,-; od 61. dne neschopnosti 461,-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 5. 2008 9:32
Dobrý den,
měla bych prosím dotaz. Nemocneská se počítá z jakého předchozího období??? ze 3 měsíců před nástupem na neschopenku. Nastoupila jsem na rizikové těhotenství a dle mého názoru bych měla mít maximální sazbu nemocenské což je 490 kč denně?
Dále bych měla dotaz. Mám smlouvu na dobu určitou po ukončení 1/2 roční mateřské dovolené mi skončí smlouva, mám se někam hlásit?? na pracovní úřad nebo na sociální???
Děkuji Lída