Návrh pracovní smlouvy - vzor

• (neregistrovaný)

7. 5. 2008 10:33

Dobrý den, prosím o radu, jak by měl vypadat návrh na uzavření pracovní smlouvy, co vše musí obsahovat, zda by ji měl podepsat i budoucí zaměstnanec atd., popř. kde můžu najít nějaký vzor? Hledám na internetu, ale nemůžu nic najít. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2008 10:38

ja (neregistrovaný)

Re: Návrh pracovní smlouvy - vzor
      třeba tady v šablonách /záložka nahoře/je pracovní smlouva a je aktuální

• 7. 5. 2008 10:41

xy5 (neregistrovaný)

Co myslíte návrhem pracovní smlouvy? Se zaměstnancem uzavřete pracovní smlouvu - může být uzavřena i předem - např. koncem května sepíšete prac. smlouvu od 1.6.

• 7. 5. 2008 10:47

jarka (neregistrovaný)

Zákoním práce od § 33 .....
      Zadala jsem do vyhledávače a vypadla na mně např. tato adresa, je to tam pěkně popsané http://smlouvyzdarma.blogspot.com/2008/02/pracovn-smlouva-vzor-smlouvy-zdarma.html

• 7. 5. 2008 10:56

Andrea (neregistrovaný)

Omlouvám se, asi jsem to špatně napsala, ale potřebuji Úřad práce po mě chce návrh na uzavření pracovní smlouvy s budoucím zaměstnancem (něco jako příslib zaměstnání). S pracovním smlouvou nemám problém, děkuji. Jen s tímto jsem se setkala poprvé.

• 7. 5. 2008 11:03

xy5 (neregistrovaný)

to je nějaká novina (alespoň to neznám), jak po Vás může ÚP chtít smlouvu, když by na ní musel být zaměstnancům podpis, který pravděpodobně nemáte možnost sehnat? Ráda se něco nového přiučím.

• 7. 5. 2008 11:10

pája (neregistrovaný)

Pokud se nepletu, tak jste už o tom psala v souvislosti se studentem - příslib zaměstnání ani návrh na uzavření PS ZP neřeší,
      (tady nevím, co po Vás ÚP vlastně chce) šlo by využít obč.zákoníku a uzavřít smlouvu o uzavření budoucí PS, to ZP nezakazuje a tím pádem je to možné, viz z nálezu ÚS:
      Dne 14. 4. 2008 byl ve Sbírce zákonů pod č. 116/2008 publikován a stejného dne nabyl účinnosti nález Ústavního soudu. Ústavní soud zrušil jedenáct z třiceti napadených ustanovení zákoníku práce.
      Ústavní soud proto zrušil § 4 ZP. Vztah mezi zákoníkem práce a občanským kodexem se tedy nyní bude řídit principem subsidiarity, což znamená, že pokud zákoník práce nebude obsahovat konkrétní úpravu (ustanovení) vztahující se na příslušnou situaci, použije se subsidiárně (podpůrně) odpovídající úprava občanskoprávní.

• 7. 5. 2008 11:16

jarka (neregistrovaný)

To už se mi stalo u cizince. Udělala jsem normální pracovní smlouvu a předložila ji ÚP bez podpisů a bez razítek. Oni mi sdělili, že nemají výhrad.
      Nebo u pracovníka, který chce vyřadit z ÚP s tím, že má dojednán p.p. Pak předám i s podpisy a razítky. ÚP pracovníka vyřadí a vystaví mu potvrzení, že byl veden v evid. od .. do...

• 7. 5. 2008 11:22

pája (neregistrovaný)

Tak to nestačím zírat, co jim je po tom? Za správnost těchto pr.práv.dokumentů odpovídá zam-tel. Jestliže uchazeč oznámí, že chce vyřadit z evidence, mají ho pouze vyřadit dát potvrzení a on nastupuje do práce, alespoň takhle to snad má fnugovat. Kontrolu provádí OIP, ÚP už se do toho nemontuje.

• 7. 5. 2008 11:52

zz (neregistrovaný)

Ono je to možná trochu jinak, po nás ˇUP chce potvrzení, že člověka zaměstnáme např. když chceme aby měl papíry za zdvižku, oni v rámci rekval. kurzů ho to nechají za peníze ÚP udělat.

• 7. 5. 2008 12:07

Andrea (neregistrovaný)

>>>>>>Dobrý den, prosím o radu, jak by měl vypadat návrh na
      >>>>>>uzavření pracovní smlouvy, co vše musí obsahovat, zda
      >>>>>>by ji měl podepsat i budoucí zaměstnanec atd., popř.
      >>>>>>kde můžu najít nějaký vzor? Hledám na internetu, ale
      >>>>>>nemůžu nicn htmlajít. Děkuji
      >>>>>Zákoním práce od § 33 .....
      >>>>>Zadala jsem do vyhledávače a vypadla na mně např.
      >>>>>tato
      >>>>>adresa, je
      >>>>>>to
      >>>>>>tam
      >>>>>>pěkně
      >>>>>>popsané
      >>>>>>http://smlouvyzdarma.blogspot.com/2008/02/pracovn-smlouva-vzor-smlouvy-zdarma.html
      >>>>
      >>>>Omlouvám se, asi jsem to špatně napsala, ale
      >>>>potřebuji
      >>>>Úřad práce po mě chce návrh na uzavření pracovní
      >>>>smlouvy s budoucím zaměstnancem (něco jako příslib
      >>>>zaměstnání). S pracovním smlouvou nemám problém,
      >>>>děkuji. Jen s
      >>>>tímto jsem se setkala poprvé.
      >>>
      >>>To už se mi stalo u cizince. Udělala jsem normální
      >>>pracovní smlouvu a předložila ji ÚP bez podpisů a bez
      >>>razítek. Oni mi sdělili, že nemají výhrad.
      >>>Nebo u pracovníka, který chce vyřadit z ÚP s tím, že
      >>>má dojednán p.p. Pak předám i s podpisy a razítky.
      >>>ÚP
      >>>pracovníka vyřadí a vystaví mu potvrzení, že byl
      >>>veden
      >>>v evid. od .. do...

>Ono je to možná trochu jinak, po nás ˇUP chce
      >potvrzení, že člověka zaměstnáme např. když chceme aby měl
      >papíry za zdvižku, oni v rámci rekval. kurzů ho to
      >nechají za peníze ÚP udělat.

No, oni možná sami nevědí, co chtějí. Chtěli bychom požádat o dotaci na tohoto pána a když jsem jim navrhovala, že jim dáme příslib zaměstnání, jen ať ho neposílají do jiných firem, protože o toho pána opravdu stojíme, tak odmítli, což docela chápu, je to jejich povinnost. Ale najednou k té žádosti tento návrh (nebo co to je) chtějí, tak už nevím...Já něco vymyslím, moc děkuji za příspěvky!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).