Re: soukromé jízdy služebním vozidlem
Jde o příjem zaměstnanců, který není od daně, SP a ZP osvobozen. Vše, co obdrží zaměstnanec za měsíc, za který se zpracovávají, mzdy musí být zahrnuto do ZD a vyměřovacích základů pro SP a ZP. Musíte přece i u PHM spotřebovaných k soukromým jízdám odvést DPH a to na základě dokladu o použití. Pokud jste měsíční plátci, pak toto musíte provádět rovněž měsíčně. Poměr ujetých km služebně a soukromě budete čerpat z knihy jízd a spotřebu PHM z účetnictví.
Re: soukromé jízdy služebním vozidlem
Ano, logiku to má. Ale mě jde přesně o zákon a číslo §. Jestli to někdo víte, tak mi prosím napište. Já si to myslím také, ale nadřízený chce vědět podle jakého § a zákona. Prý je to pouze na výkladu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 5. 2008 13:39
Ahoj všichni, kdo mi poradíte.
Naše společnost nechává jako benefit manažerům služební vozidla k soukromým účelům a navíc jim platí projetý benzín. Z projetého benzínu pro soukromé účely si platí sociální, zdravotní a daň. Doposud se jim to sečetlo za celý rok a dalo ke mzdě, ze které se vše odvedlo. Nyní přišla kontrola ze sociálky a řekla že je to špatně, že se to musí vyúčtovávat každý měsíc. Nejsou však nám schopni říci podle jakého zákona, či paragrafu. Prosím víte to někdo? Napište mi to. Děkuji