DoVolená????

• (neregistrovaný)

7. 5. 2008 13:41

Dobrý den,

mám mateřskou do dneška, jsem stále zaměstnána,kolik mám nárok dovolená za rok 2008 (máme 25 dní).

Děkuji moc

Hana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2008 13:47

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: DoVolená????
      pokud ještě dneska požádáte o čerpání dovolené a zítra ji začnete čerpat, tak máte nárok na celou , 25 dní....(pokud rozumím dobře tomu,že Vám dnes končí placená mateřská dovolená a od zítra byste měla mít rodičovský příspěvek?)

• 7. 5. 2008 13:49

yy (neregistrovaný)

A o co jste si vlastně požádala zaměstnavatele ? O rodičovskou dovolenou nebo o řádnou dovolenou ?

• 7. 5. 2008 13:52

xy5 (neregistrovaný)

to je pravděpodobně pokračování dotazu - pokud dnes končíte mateřskou dovolenou, tak byste měla ještě dnes požádat o čerpání dovolené, protože ta musí navazovat na mateřskou dovolenou - pokud požádáte později, tak Vám již zaměstnavatel nemusí žádosti vyhovět a budete ji čerpat až po rodič. dovolené, ale bude nárok krácený
      pokud se Vám tedy podaří čerpat dovolenou ihned po mat. dovol., potom máte nárok na celoroční nárok na D za letošní rok (nekrácený)
      je to popsáno v Zák. práce - § 223 odst. 1,§ 217 odst. 5, § 218odst. 3

• 7. 5. 2008 13:49

Libuna (neregistrovaný)

Pokud si písemně požádáte o čerpání ŘD bezprostředně po skončení PPM, máte nárok na celou dovolenou za rok 2008. Po skončení ŘD si požádejte o čerpání rodičovské dovolené max. do 3let věku dítěte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).