Re: Zaměstnání plného inv.důchodce
nevím jak u plného, ale já zaměstnávám částečného a musela jsem na sociálce vyplnit ještě nějaké další papíry ohledně zaměstnání čid a mám ten dojem, že v hlavičce byla "uživatele plného/částečného inv. ........" raději se informujte. Ale jsou to již 2 roky, co jsem ji přihlašovala
Tiskopis se jmenuje:Hlášení o zaměstnání poživatele plného invalidního důchodu,částečného invalidního a je k dispozici na stránkách cssz.cz-tiskopisy-důchodové pojištění
To, že zaměstnáte invalidu ještě neznamená, že obdržíte dotaci. Pokud chcete žádat o dotaci, nemusíte ani vytvořit novou pozici, stačí vyhrazené místo, ale nejdříve, a to je základní - musíte sepsat dohodu s úřadem práce, ten posoudí a schválí či neschválí a nejedná se jen o invalidu, ale o sledované osoby, tj. mladistvé do tuším 25 let, absolventy, zdravotně znevýh.... dle zákona o zaměstnanosti. Nejdříve dohoda s ÚP, nástup zaměstnance až po schválení dohody, pokud ho zaměstnáte dříve, dotaci neobdržíte. Dotace je dle kategorií výše uvedených osob různě odstupňovaná jak finančně, tak v délce poskytování a liší se okresy podle Kriterií.
K vašemu PID, pokud vyplácíte nemocenskou - hlídejte si podpůrčí dobu u nemoci, má jen 81 kal.dnů v roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 5. 2008 8:27
Při zaměstnání plného inv.důchodce se vyplňují vstupní papíry jako u běžného pracovníka? Myslím tím přihlášky na OSSZ, zdravku. Pracovní smlouvu s ním mohu uzavřít na 8 hod denně? Myslím taky že se mu výdělek nekrátí. Co se týká daní tak bude mít, kromě odpočtu na sebe ješte i na plnou invaliditu. Prosím potvrďte mi jestli uvažuji správně.Díky