Zaměstnání plného inv.důchodce

• (neregistrovaný)

9. 5. 2008 8:27

Při zaměstnání plného inv.důchodce se vyplňují vstupní papíry jako u běžného pracovníka? Myslím tím přihlášky na OSSZ, zdravku. Pracovní smlouvu s ním mohu uzavřít na 8 hod denně? Myslím taky že se mu výdělek nekrátí. Co se týká daní tak bude mít, kromě odpočtu na sebe ješte i na plnou invaliditu. Prosím potvrďte mi jestli uvažuji správně.Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2008 9:02

jana (neregistrovaný)

Re: Zaměstnání plného inv.důchodce
      ano uvažujete správně a ještě pokud dáte na úřad práce,že zaměs.ivnal.a byla vytvořena pro něj nová pracovní pozice dostanete čtvr.dotace

• 9. 5. 2008 11:48

Verča (neregistrovaný)

nevím jak u plného, ale já zaměstnávám částečného a musela jsem na sociálce vyplnit ještě nějaké další papíry ohledně zaměstnání čid a mám ten dojem, že v hlavičce byla "uživatele plného/částečného inv. ........" raději se informujte. Ale jsou to již 2 roky, co jsem ji přihlašovala

• 9. 5. 2008 13:36

J (neregistrovaný)

Tiskopis se jmenuje:Hlášení o zaměstnání poživatele plného invalidního důchodu,částečného invalidního a je k dispozici na stránkách cssz.cz-tiskopisy-důchodové pojištění

• 9. 5. 2008 20:28

beta (neregistrovaný)

To, že zaměstnáte invalidu ještě neznamená, že obdržíte dotaci. Pokud chcete žádat o dotaci, nemusíte ani vytvořit novou pozici, stačí vyhrazené místo, ale nejdříve, a to je základní - musíte sepsat dohodu s úřadem práce, ten posoudí a schválí či neschválí a nejedná se jen o invalidu, ale o sledované osoby, tj. mladistvé do tuším 25 let, absolventy, zdravotně znevýh.... dle zákona o zaměstnanosti. Nejdříve dohoda s ÚP, nástup zaměstnance až po schválení dohody, pokud ho zaměstnáte dříve, dotaci neobdržíte. Dotace je dle kategorií výše uvedených osob různě odstupňovaná jak finančně, tak v délce poskytování a liší se okresy podle Kriterií.
      K vašemu PID, pokud vyplácíte nemocenskou - hlídejte si podpůrčí dobu u nemoci, má jen 81 kal.dnů v roce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).