Re: Factoring České spoř.-vysvětlí někdo
Vy jste od nich nedostali manuál?Nevím zda Vám pomůžu,snad aspoň trochu s něčím. Akceptaci jsme účtovala přez ID takto: odběratel 311,xxx na DAL proti factor 311,xxx na MD, ve výši FV.K tomu ještě 546,xxx odpis FV(za odběratele) proti 646,xxx výnos FV (za factora).Je to pakárna :-(
Avízo o platbě jsem po připsání peněz na BÚ účtovala: 311,xxx(za factora) ve výši,která byla uvedená v Avízu.Je blbý že posílají 1 částkou,musíte si to sledovat a hlídat sami.Abych věděla co nám poslali,psala jsem si to do účta jednotlivě pod číslem FV.Ofocený avízo jsem si přidala k BV.
S dobropisem jsem se nesetkala,takže nevím jak fungují.Ale myslím, že nejspíš je budete účtovat taky přez ID.
Mě se docela ulevilo, že už factoring nemáme :-))
Re: Factoring České spoř.-vysvětlí někdo
Je to fakt nic moc. Stovky a stovky faktur a dobropisů. A to jen 1.Q. Nejhorší je snad to Oznámení o odstoupení. To bude chuťovka. Ale děkuji moc za návod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 5. 2008 12:10
Prosím někoho, kdo účtuje factoring ČS. Potřebuji pochopit doklady, které faktor posílá a jejich následné zaúčtování. Je to trochu divočina (pro mne). Možná je to na delší debatu. Jde o účetnictví. Nedaří se mi přijít na systém:
Avízo o platbě
Oznámení o odstoupení
Oznámení o akceptaci
Vše je to provázané a k tomu jsou ještě zápočty na dobropisy atd.
Zkouším to všelijak, ale nějak to nemohu rozpohybovat. Věděl by prosím někdo?
Děkuji.