Peněžitá pomoc v mateřství

• (neregistrovaný)

9. 5. 2008 12:12

Dobrý den,
    ráda bych se dotázala na výpočet výše peněžité pomoci v mateřství (ppm). Na první mateřskou dovolenou jsem nastoupila cca před 2,5 lety. Když bylo dceři 10 měsíců nastoupila jsem zpět do práce ke stejnému zaměstanvateli,ale pouze na poloviční úvazek. Tento měsíc mám nastoupit na 2. mateřskou dovolenou. Pokud se mi bude ppm počítat ze současného polovičního úvazku, bude tato částka nižší než pokud bych do práce nenastoupila a ppm by se mi automaticky počítala z platu před nástupem na 1. mateřskou dovolenou.
    Můj dotaz zní, existuje možnost, aby se mi ppm počítala z platu, který jsem pobírala před nástupem na 1. mateřskou dovolenou nebo jsem si tím, že jsem nastoupila na poloviční úvazek, "zabouchla definitivně dveře" k vyšší ppm a tím potažmo i k volbě délky následné rodičovské dovolené?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2008 15:00

M.H. (neregistrovaný)

Re: Peněžitá pomoc v mateřství
      Mzdovka zjistí vyměřovací základ pro PPM z aktuálního výdělku, a protože se jedná o výdělek v době, kdy jste měla dítě do 4 let, pak ho porovná se základem pro první mateřskou a PPM vypočítá z toho, který je pro vás výhodnější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).