Re: přecenění zboží
Jeví se mi nejvýhodnější prodat za minimální cenu, ale nesmí to být osobě jakkoliv spřízněné s firmou (osobně, ani ekonomicky). Pak nemusíte zdůvoedňovat nic - tržbu (výnos) máte sice minimáolní, ale ze skladu vydáte zboží v ceně pořízení (náklady) a ty jsou daňově uznatelné v plné výši.
Pokud je jen vyřadíte, je to škoda.....
Skvělý Vladimíre, já Vás nemít, umřu v nevědomosti!!!! Ještě kdyby to tak šlo bez toho sarkasmu, připadám si zadupána metr pod zem....Vendula
Jestli vy nebo já umřeme v nevědomosti je každému jedno, stejně budeme zakopáni dva metry pod zemí
(jestli vy zadupána je vaše přání).
Hlavně bychom svojí nevědomostí neměli zavdávat
příčiny k tomu abychom svými radami vytvořili podmínky pro vznik škody ostatním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 5. 2008 13:35
Na skladě mám zboží (ingoust. náplně), které mají prošlou záruku a protože jsou na starší typy tiskáren, tak se pravděpodobně neprodají. Je v takovém případě lepší je vyřadit a nebo je fiktivně prodat třeba za min. cenu, jak se tyto dvě možnosti projeví v nákladech. Určitě bude nutné udělat v obou případech nějaký protokol, co by takový protokol měl obsahovat? Účtuji v dan. evidenci. Pokud nějaké zboží slevńuji, stačí, když na kopii faktury, které zakládám, uvedu důvod - kolik procent pod průměr bych měla zdůvodńovat ?