Re: Nepoužitelná rodná čísla Slováků ??
prosím, pokud zjistíte, že je nějaká změna (nebo se chystá) v této oblasti, která je důležitá pro mzdové účetní, tak nám to sdělte
děkuji předem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 5. 2008 8:49
Dobrý den, nedávno jsem reagovala na BC na rodná čísla Slováků, jako že v pohodě - do registru, na ELDP ano, používáme, ale teď nevěřícně zírám po přečtení výkladu ing. Jeřábkové. Neznám ji, našla jsem na netu, že by to mohla být daňová poradkyně, ale názor publikovala v odb. časopise s tím, že rodná čísla Slováků nelze ve styku s úřady používat, protože není RČ ve smyslu českých právních předpisů a u nás jsou vedená jako zrušená a postup Z-ele, kdy užívá místo českého RČ slovenské, není správný. Konkrétně hovoří i o vztahu zaměstnavatel-ČSSZ, takže Z-el byl povinen Slováka vyzvat k doložení českého rodného čísla ... to jsem z toho jelen, kdyby to tak bylo, tak už by mi dávno Registr vracel přihlášky (jdou mi e-podáním, ani by neprošly, jako neprocházejí Polky, ty zadávám ručně, právě proto, že nemají české RČ), ČSSZ by vracela ELDP, firma mi vloni prošla kontrolou OSSZ - rodná čísla nenapadli. Máte vy nějakou novou informaci ohledně uznání-neuznání RČ Slováků, než se obrátím na MPSV a ČSSZ ? Je to sice logické - nemají české RČ, ale dle mého názoru jde snad spíše o její subjektivní názor, ale když už s tím vyšla na veřejnost, tak by to měla mít něčím podložené..., i když pro mě podstatný a rozhodující je názor příslušné OSSZ, potažmo ČSSZ a MPSV - jejich názor beru za styčný. Jak vy jste na tom s rodnými čísly Slováků ? :-))