Re: OT Odstupné
Pokud dostanete výpověď pro rušení nebo nadbytečnost dřív, než vyprší doba určitá nebo se z téhož důvodu dohodnete na ukončení dřív než bude konec roku, náleží Vám odstupné. Pokud Vás tam ale nechají, pak Vám prac. poměr skončí dohodnutým dnem a pochopitelně žádné odstupné nenáleží.
Jen dodám,že slova "z téhož důvodu" znamenají, že v dohodě o dřívějším skončení musí být ten důvod (nadbytečnost nebo rušení) uveden. Pokud to tam uvedeno není, pak se jedná o normální dohodu a odstupné nenáleží.
Dobrý den, mám smlouvu na dobu určitou do 30.6.08. Zatím mi bylo řečeno, že pracovní místo se bude ručit z ORGANIZAČNÍCH Důvodu. Jedná se mi o to, zda dostanu odstupné či nikoliv?? Zatím jsem ještě nic nepodepsala. Mám tedy trvat na slovech nadbytečnost nebo rušení?
Děkuji moc za odpověď.
Gabriela
Jestliže máte pr.poměr na dobu určitou a skončí tímto dnem, nárok na odstupné nemáte. Musela byste obdržet výpověď z organizačních důvodů nebo skončit ze stejného důvodu dohodou a to dříve, než měl skončit pr.pooměr nebo později,protože Váš pr.poměr 30.6. neskončí pokud budete po 30.6. pracovat dál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 5. 2008 21:53
Dobrý den, firma je v konkurzu, mám pracovní poměr na dobu určitou do konce roku. Mám nárok na odstupné nebo nárok na odstupné zaniká, pokud je pracovní poměr sjednán na dobu určitou?