Re: proplacení dovolené při ukončení PP
Předpokládám, že v roce 2007 odpracoval aspoň 60 směn. Takže v celém roce 2007 sečtete jeho pracovní dny, neodpracované kvůli nemoci, OČR nebo neplacenému volnu a k nim přičtete svátky, které byly v prac. dnech a které promarodil. Za prvních 100 takto spočítaných dnů mu zkrátíte nárok o 1/12, za každých dalších 21 o další dvanáctiny. Od zbytku odečtete dovolenou, kterou si již z toho v roce 2007 vybral a zbytek proplatíte. Za rok 2008 mu nárok nevznikl.
Omlouvám se, ale tomu nerozumím, můžete mi to prosím vysvětlit na tomto mém konkrétním případě? Do května vyčerpal 2dny aod května do konce r. 2007 marodil, takže mu dovolenou pokrátím. za prac. dny +svátky květen - prosinec. A vy píšete že musí mít 2týdny dovolené...
Jak to že nechci - já vám radím prostudovat zákoník práce, protože když tuto práci děláte profesionálně, tak byste ho měla znát, což zjevně neznáte. A radím, že je zde na liště a dokonce radím dát do vyhledávače, protože p. Jiřka taky nemá neomezenou trpělivost. A toto není žádný "špek" , toto jsou naprosto běžné věci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 5. 2008 20:40
Dobrý den, prosím o radu- zaměstnanec v roce 2007 pracoval v trvalém PP,v květnu onemocněl k tomuto dni měl zůstatek dovolené 18 dní.Od května 2007 v neschopnosti do 23.4.08 a k tomuto dni rozvázal PP. Kolik mu správně mám proplati dovolené. Vím, že dovolená se krátí při 100 neodpracovaných dnech o 1/12 a při každých dalších 21 dnech se krátí dál, ale to si už nejsem jistá. Moc děkuji, poradíli mi někdo.