Namísto neschopenky čerpání ŘD

• (neregistrovaný)

13. 5. 2008 13:40

Dobrý den,

jen bych se chtěla zeptat na jednu věc. Od zítřka nastupuji do nemocnici na plánovanou operaci a počítám, že budu max. týden práce neschopná. Rozhodla jsem se ale, že si nenechám vystavit neschopenku a raději si tuto dobu budu vést jako čerpání dovolené (mám 8 dní zůstatek loňské dovolené). Je toto rozhodnutí na mě nebo pokud se týče operace, tak musím mít vždy neschopenku?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 5. 2008 13:44

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: namísto neschopenky čerpání ŘD
      Jedná se o potvrzení pracovní neschopnosti, to se vystavuje, jste-li v pr.poměru.Musela byste to popřít. Pokud bych Vám mohla radit, nedělejte to, nevíte jak dlouho můžete marodit a zda bude všechno probíhat tak jak si vy naplánujete.

• 13. 5. 2008 13:51

anonymous (neregistrovaný)

Je to pouze na Vás, lékaře vůbec nezajímá jestli marodíte nebo ne. Jenom při příchodu řeknete, že neschopenku nechcete a ani nemáte.
      Sám jsem to tak řešil nedávno.

• 13. 5. 2008 14:17

J (neregistrovaný)

Přesně tak, také jsem operaci takto řešila.Jenom se domluvte se zaměstnavatelem ,aby vám dovolenou povolil. V případě, že by se nemoc protáhla nebo nedejbože byly komplikace a dovolená nestačila, neschopenku si můžete nechat vystavit později.

• 13. 5. 2008 14:26

vanesa (neregistrovaný)

Děkuji za reakce. Spadl mi kámen ze srdce, že to tak opravdu lze provést. Se zaměstnavatelem jsem domluvená a s dovolenou souhlasí. Ještě jednou děkuji a přeji pěkný zbytek dne. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).