Hlavní navigace

Zápočťák-mzdovka embrio

  • (neregistrovaný)

    13. 5. 2008 16:09

    Prosím o schovívavost, ale mám dotaz. Já vím, že podle zákona, každýmu kdo ukončí prac.poměr musím vystavovat, kromě jiného Zápočtový list. Ale rpoč a k čemu je to dotyčnému, když je to třeba důchodce a pracuje u nás 1 měsíc. Nebo když zaměstnám na 14 dnů našeho zaměstnance na Dohodu o činnosti, proč mu na tuto dohodu musím dávat zápočťák, když dále u nás má HPP na dobu neurčitou? A to mu mám dát i potrvezení o příjmech na Fu? Vždyť pokud mu nebudu dělat roční zúčtování já, tak mu dám potvrzení pak za celý rok jehož součástí to stejně bude. Děkuji mockrát za odpovědi?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 5. 2008 10:27

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: Zápočťák-mzdovka embrio
      Je to jako u všeho, buď to berete tak, že zákony jsou od toho, aby se dodržovaly nebo do toho vnášíte svou "logiku" a nejste vytetelená z nějakém inspekce a pod. Důchodcům vystavujte
      zápočťák hlavně pokud byla pracovní neschopnost, to je nutné, dělá to málokdo, také se mi naopak za celé roky nestalo, že by důchodce při nástupu nějaký zápočták přinesl. Když však nastoupil během roku a pak onemocněl ,divil se,že je po něm vyžadovaána informace,zda byl někde zaměstnán a pokud ano tak musel přinést potvrzení o tom,zda měl neschopnosti v kalen.roce.
      Co se týká potvrzení na daně, není třeba být aktivní, naopak- podle zákona vystavujete potvrzení o příjmech na žádost a jste povinna ji vystavit do 10 dnů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).