Re: Dohod o provedení práce
Mi mu měsíčně vyplatíme odměnu 3000 a z toho odvedeme 15% srážkovou dan a na konci roku pouze vyplním prohlášení pro finanční úřad o srážkové dani a tím mi všechny povinnosti končí, mám pravdu??
Re: Dohod o provedení práce
Vaše povinnosti plynoucí z DPP:
1. přihlásit se k FÚ - srážková a zálohová daň, tyto daně každý měsíc k 21. dni odvádět (pozor, jsou to 2 různé daně, na FÚ mi to slečny neřekly, a málem jsem měl průšvih, ještě že existuje toto fórum, kde mi poradili)
2. vyplňovat mzdové listy kvůli ČSSZ (kontrolují odpracované hodiny)
3. zaměstnanci posílat výplatní pásku (já to dělám emailem)
4. na konci roku vyplnit Vyúčtování DPFO ze závislé činnosti + Vyúčtování daně vybírané srážkou
5. na konci roku vyplňovat Potvrzení o zdanitelných příjmech, aby si zaměstnanec mohl FÚ požádat o vrácení daně
Po tomhle všem si začnete připadat jako úředník, a ne jako podnikatel :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 5. 2008 8:59
dobrý den,
prosím poradí i někdo co vše musím udělat,když budeme mít zaměstnance na dohodu? Nikdy jsme to neměli.
Vedu ho jako zaměstnance, musím ho přihlásit na OSSZ, na pojiš´tovne.....???????????
Děkuji moc za rady