Re: Platební tarif účetní
Platební tarif se neurčuje podle vzdělání a délky praxe, ale zásadně podle druhu vykonávané práce. Např. zaměstnance ve veřejných službách a správě podle katalogu prací č. 469/2002 Sb. je podle obtížnosti práce pro mzdovou účetní 7. až 9. platová třída a pro všeobecnou účetní 5. až 11. platová třída. Pro soukromou sféru bohužel neznám ale charakteristiky platových tříd jsou přílohou zákoníku práce č. 262/2006 Sb.
Zaměstnanci přísluší platový tarif stanovený pro platovou třídu a platový stupeň, do kterých je zařazen.Pro správné zařazení musíte znát i vzdělání a délku praxe .
>>>>Jaký nejnižší platební tarif může mít účetní???
>>>
>>>záleží na vzdělání a délce praxe,napište více
>>>podrobností ke konkrétnímu případu,obecně se to takto
>>>nedá
>>>jednoznačně určit.
>>
>>Platební tarif se neurčuje podle vzdělání a délky
>>praxe, ale zásadně podle druhu vykonávané práce.
>>Např.
>>zaměstnance ve veřejných službách a správě podle
>>katalogu prací č. 469/2002 Sb. je podle obtížnosti
>>práce pro
>>mzdovou účetní 7. až 9. platová třída a pro
>>všeobecnou
>>účetní 5. až 11. platová třída. Pro soukromou sféru
>>bohužel neznám ale charakteristiky platových tříd
>>jsou
>>přílohou zákoníku práce č. 262/2006 Sb.
>
>Zaměstnanci přísluší platový tarif stanovený pro
>platovou třídu a platový stupeň, do kterých je zařazen.Pro
>správné zařazení musíte znát i vzdělání a délku praxe
Ano to já vím, ale ona se ptá pouze na platový (navíc ještě platební) tarif. To znamená, že platový tarif je stejný pro toho kdo má praxi rok, jako pro toho kdo má 20 let. Rozdíl je potom podle délky praxe v platovém stupni. To jsou naprosto rozdílné pojmy.
>.
Tak ještě jednou:
Platové t a r i f y se stanoví v 16 platových t ř í d á c h a v každé z nich ve 12 platových s t u p n í ch. Pro stanovení platového tarifu musíte určit jak platový stupeň tak platovou třídu a ktomu musíte znát náplň práce, vzdělání a délku praxe.Stanovování platových tarifů není jednoduché.
Věřím, že paní to pochopí lépe od vás, než ode mne, já to totiž dělám teprve 10 let. Já to znám opravdu dobře, ale paní se ptala jen na platový tarif pro účetní a tarif opravdu není závislý ani na vzdělání ani délce praxe. Tarif je pro určitou vykovávanou práci a podle vzdělání a délky započitatelné praxe je určen platový stupeň, a tím i plat. Proto účetní, které dělají naprosto stejnou práci, mohou mít úplně rozdílné platy. Mně je to známo, ale paní to zjevně nepochopila ani od vás, protože nahoře se zase ptá znovu, kde najde kolik Kč je v platební tarifu . Hezký den
A navíc, ještě jsem jsi nevšimla, co jste napsala - stanovení platových tarifů není jednoduché - omyl, stanovení platových tarifů je jednoduché - podle obtížnosti práce. Stanovení platových stupňů v platových tarifech není jednoduché - to ano, tam potřebujete znát délku praxe, délku vojenské služby, vzdělání, podle toho dáte odpočty z praxe, zhodnotit, zda je praxe v oboru nebo ne. Takže si pořád nepleťte pojmy platový tarif a platový stupeň, tarif patří k vykonávané práci, stupeň pak u každého pracovníka jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 5. 2008 9:40
Jaký nejnižší platební tarif může mít účetní???