Prosím mzdové účetní-roční vyrovnání

• (neregistrovaný)

14. 5. 2008 9:59

Dobrý den,
    mám problém ohledně ročního vyúčtování daně z příjmu.
    začátkem března k nám nastoupila zaměstnankyně, která se domluvila se šéfém, že ji zpracujeme roční vyúčtování daně. Jenomže tuto informaci nám on nesdělil a doklady, které mu ona předala, předložil až dnes.(až na základě našeho pátrání - zjištění - totiž zaměstnankyně nás dnes přímo seřvala, jaktože nemá ve výplatní pásce roční vyúčtování).
    Samozřejmě si to šéf představuje lehce. Přišel a řekl, abychom jí to zpracovali v dalším měsíci.
    Otázka z ní: můžeme zpracovat roční vyúčtování až ve výplatě za květen??? nebo si musí podat sama daňové přiznání?
    Poradí někdo???
    Děkuji moc zoufalá Irena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 5. 2008 10:03

Líba (neregistrovaný)

Re: prosím mzdové účetní-roční vyrovnání
      Vy ji nemůžete v žádném případě udělat roční zúčtování, protože nejste její poslední zaměstnavatel v roce. U něho si měla zažádat do 15. února. Teď si může sama podat daňové přiznání.

• 14. 5. 2008 13:16

Irena (neregistrovaný)

Re: poděkování
      Děkuji všem, kteří přispěli svými názory a zkušenostmi. Zákony jsem předhodila šéfovi na stůl a byl klid. Sice jsem musela zpracovat paní daňové přiznání, ale na druhou stranu jsem se vyhla jsem jakýchkoliv problémů ze strany FÚ. Ještě jednou všem děkuji. Už veselá Irena

• 14. 5. 2008 10:12

iveta (neregistrovaný)

1/ o roční zůčtování musí požádat písemně nejpozději do 15.2. po skončení roku
      2/ do tohoto data také předložit všechny potřebné doklady.
      3/ Roční zůčtování provede poslední plátce, u kterého měl poplatník podepsáno prohlášení.

takže pokud do března někde pracovala, tak jí měli udělat zůčtování tam. Nevidím důvod proč by jste jí dělali roční zůčtování. Vidím to tak, že já to měl udělat poslední zaměstnavatel a nebo sama. V žádném případě vy.Chápu, že i šéfovi, který slibuje něco dřív než si ověří zda je to možné to asi nebude jednoduché vysvětlit. Držím palce při obhajobě.. jinak jsem ty informace opsala ze mzdové účetní

• 14. 5. 2008 10:33

xy5 (neregistrovaný)

vedoucí něco slíbil, aniž si ověřil, jaká je skutečnost - takže nyní bude na Vás, abyste doložila důkazy, proč nesmíte provést ani jste provést nemohla (abyste nevypadala jak pitomec - promiňte mi ten výraz - Vy)
      je to v zákonu o dani z příjmů - § 38 ch a je to také popsáno v Abecedě MÚ - pro r. 2008 je na str. 243 a dál
      takže - pevné nervy (jste v právu - RZD nesmíte provést - i kdyby se zaměstnankyně vztekala sebevíc)

• 14. 5. 2008 10:37

Renata (neregistrovaný)

K tomu v podstatě není co dodat, pouze zaměstnankyni můžete doporučit, aby si podala daňové přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).