Re: Výpověď v těhotenství
V době těhotenství nemůžete dostat výpověď, jedině pokud by byl dán důvod pro okamžité zrušení prac. poměru.
Ovšem na druhé straně - máte souhlas zaměstnavatele s čerpáním dovolené, nástup dovolené určuje zaměstnavatel a pokud ji nemáte schválenou, tak vám ji zaměstnavatel vůbec nemusí povolit čerpat. A ještě - dovolená, jako důvod ke skončení neschopenky, to je taky skvělé, já myslela, že neschopenka se ukončuje, protože je člověk zdravý a může pracovat. Stále se učím.
No to ale asi nemyslela, nic nepíše o tom, že by byl předpoklad, že firmu zruší, spíš je pracant k pohledání.
NO, je to opravdu divné končit nemoc z důvodu dovolené, ale budiš. Můžete pracovat v provozu, který by těhotenství přímo ohrožoval a zaměstnavatel Vám jinou práci nenabídl. Lékař může povolit pobyt na jiném místě než je bydliště.
Někdy také na tuto dobu pacienta předá do místa přechodného pobytu. Může to být ve prospěch nemoci změnit místo . Jinak si myslím , že v těhotenství jste před výpovědí chráněná. Navíc je tu půlroční ochranná lhůta, která u těhotenství zůstala. Ostatní ochr. je už jen 7 dní. Ale je-li to rizikovka, já bych se na dovolenou vykašlala a hýčkala sebe i budoucího človíčka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 5. 2008 13:41
Dobrý den zajímalo by mě,jestli mohu dostat výpověď pokud jsem těhotná?Momentálně mám vystavenou neschopenku a zaslechla jsem,že pokud ukončím neschopenku,tak dostanu výpověď.Ptám se na to proto,že mám jet za 3 týdny na dovolenou a nezbyde mi nic jiného než ukončit neschpenku,protože při neschopence nemůžu odcestovat,ale potom přijdu o místo.Je to tak nebo se s tím dá něco dělat?Děkuji za odpověď