Re: MD- jak dlouho zaměstnavatel drží mí
Nebylo - musí dostat práci podle pracovní smlouvy. Nemusí to být stejná židle, když má např. v prac. smlouvě jen "účetní", může to být jakákoliv účetní, jestliže má mzdová účetní musí to být mzdová účetní. Mrkněte do zákoníku práce - zde na liště v zákonech nebo zde dejte do vyhledávače, bylo to tu už mockrát.
Re: MD- jak dlouho zaměstnavatel drží mí
Rodičovská dovolená je maximálně do 3 let dítěte. Pokud byste chtěla být doma déle, musela byste si se zaměstnavatelem dohodnout neplacené volno - to už Vám ale nemusí povolit. Na stejné místo, tzv. "židli" Vás zařadí po mateřské dovolené, tj. po tom půl roce. Po návratu z rodičovské dovolené nebo z povoleného neplacené volna Vám dá práci dle pracovní smlouvy. Záleží tedy na tom co a jak máte smluveno ve smlouvě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 5. 2008 16:52
Dobrý den, prosím o radu. Jsem na mateřské dovolené, následně budu čerpat rodičovskou dovolenou do 4 let věku dítěte, už to mám povolené od zaměstnavatele. Budu se moci vrátit na své původní místo dle pracovní smlouvy, nebo mě zaměstnavatel může přeřadit na jinou práci? Prosím, kdy a podle jakého paragrafu? Bojím se, že o své původní místo přijdu.
Děkuji předem za odpověď.