Re: Pracovni uraz-nahrada ztraty na vyde
Já spočítám odškodnění pracovního úrazu, doplatek do prům. výdělku+bolestné+poplatek za vystavení posudku a odešlu pojišťoně s tím, že jsme zaměstnance neodškodnili, aby tak učinila pojišťovna. Pojišťovna zašle peníze přímo zaměstnanci buď složenkou nebo na účet. Takto mi to přes mzdy vůbec nejde. Pojištovna srazí daň podle výše odškodnění a pošle nám i zaměstnanci potvrzení o odškodnění. Často se mi stalo, že pojišťovna odškodnění krátila a já jsem s tím měla problém. Pokud je doplatek do prům. výdělku větší než 5000 Kč musí si zaměstnanec podat sám daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 5. 2008 7:26
Dobry den,
poprve jsem se setkala s pracovnim urazem a vypoctu ztraty na vydelku - ztrata na vydelku cini 4029 k teto castce jsem pricetla 100 Kc (doklad od lekare za zaplatek za vystaveni posudku) a dale jsem pricetla catku 240 Kc (2 body * 120), takze celkem mi vysli,ze bych mela zamestnanci proplatit 4369 Kc.
A jak je to s odvody SP,ZP a dane.
Myslim si,ze z castky 4369 Kc odvedu dan a SP a ZP se neodvadi, je to tak spravne a nebo je to jinak?
Mam spravne spocitanou castku, kterou davam zamestnanci?
Mockrat vsem dekuji za rady