Re: program nebo ručně?
skoro všechny účetní programy mají zkušební verze, tak si některou stáhněte a vyzkoušejte a uvidíte, je velice těžké si na nový program zvyknout a nastavit vše opravdu tak, aby to počítalo a abyste věděli kde se co mění a nastavuje, ale až to překonáte, je to paráda.
Taky jsem pro program, ulehčí práci, ušetříte čas. Je to fakt "paráda" :-)
Souhlasím, také bych určitě, i při podnikání v oboru, kde máte jen nějakých 30 dokladů měsíčně, pořídil program.
V téhle době, kde je pro nás všechny čas drahý, Vám šikovný program ulehčí práci a ušetří hodně času.
Navíc sedět na konci roku po nocích s kalkulačkou a počítat obraty a uzavírat účty a vyhotovovat účetní výkazy jako rozvahu, výsledovku atd. je podle mě obtížné. Dřív se to tak dělalo, ale to ve firmě bylo více účetních a každý měl na starosti něco.
A evidence pro DPH, to je taky zbytečná práce navíc, program vám ji vede automaticky sám.
Já osobně účuji v programu MRP - Univerzální účetní systém, pracuje pod systémem DOS, je jednoduchý a neobsahuje žádné zbytečnosti, které by člověku spíš překážely při práci.
Přeji hodně úspěchu při rozhodování, popř. při výběru a v účtování.
Honza
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 5. 2008 9:43
Zdravím a prosím o radu. Chystám se začít vést účetnictví a nevím, zda mám investovat do účetního programu, případně do kterého a nebo evidovat ručně. Teorii ovládám, ale chybí mi praxe, proto prosím o vaše zkušenosti.