Program nebo ručně?

• (neregistrovaný)

15. 5. 2008 9:43

Zdravím a prosím o radu. Chystám se začít vést účetnictví a nevím, zda mám investovat do účetního programu, případně do kterého a nebo evidovat ručně. Teorii ovládám, ale chybí mi praxe, proto prosím o vaše zkušenosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 5. 2008 9:47

P. (neregistrovaný)

Re: program nebo ručně?
      v dnešní době jsou programy, které za vás udělají mraky věcí a hlavně pokud si platíte aktualizace máte aktuální změny,jsou tam předkontace a různé pomůcny.Záleží jen na vás zda chcete investovat finance do pc , nebo vést ručně na papíru.

• 15. 5. 2008 9:53

Daniela (neregistrovaný)

skoro všechny účetní programy mají zkušební verze, tak si některou stáhněte a vyzkoušejte a uvidíte, je velice těžké si na nový program zvyknout a nastavit vše opravdu tak, aby to počítalo a abyste věděli kde se co mění a nastavuje, ale až to překonáte, je to paráda.

• 15. 5. 2008 10:21

katka (neregistrovaný)

Taky jsem pro program, ulehčí práci, ušetříte čas. Je to fakt "paráda" :-)

• 16. 5. 2008 16:03

Honza (neregistrovaný)

Souhlasím, také bych určitě, i při podnikání v oboru, kde máte jen nějakých 30 dokladů měsíčně, pořídil program.
      V téhle době, kde je pro nás všechny čas drahý, Vám šikovný program ulehčí práci a ušetří hodně času.
      Navíc sedět na konci roku po nocích s kalkulačkou a počítat obraty a uzavírat účty a vyhotovovat účetní výkazy jako rozvahu, výsledovku atd. je podle mě obtížné. Dřív se to tak dělalo, ale to ve firmě bylo více účetních a každý měl na starosti něco.
      A evidence pro DPH, to je taky zbytečná práce navíc, program vám ji vede automaticky sám.
      Já osobně účuji v programu MRP - Univerzální účetní systém, pracuje pod systémem DOS, je jednoduchý a neobsahuje žádné zbytečnosti, které by člověku spíš překážely při práci.
      Přeji hodně úspěchu při rozhodování, popř. při výběru a v účtování.
      Honza

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).