Re: úmrtí zaměstnance
ono je to navíc komplikované tím, že je to Slovák - (také záleží, odkud měl neschopenku - zda od lékaře z ČR nebo SR)
Re: úmrtí zaměstnance
Jestliže nemoc trvala delší dobu, a neschopenka byla vystavená na Slovensku, jistě musela být dávno nostrifikovaná OSSZ.
Pokud jde o to, co s dávkami, Petro - kdo se moc ptá na ouřadech, moc se dozví. Já jdu vždycky cestou nejmenšího odporu a začala bych tím, že nemocenské normálně pošlu na účet jako dřív a nespekuluju už dopředu s tím, že by eventuálně mohl být zablokovaný - to obvykle nejde tak rychle. Až kdyby se peníze vrátily, řešila bych to dál. Jestliže existují oprávněné osoby (viz předchozí odpověď), vyplatilo by se jim. Jestliže by nikdo takový nebyl, v Čechách se postupuje tak, že zaměstnavatel částku deponuje na svém účtu a vyrozumí o tom soud, který bude rozhodovat o dědictví. Ten pak (nejdří tak za půl roku) pošle rozhodnutí, komu se má vyplatit. Předpokládám, že na Slovensku to bude podobné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 5. 2008 13:28
Dobrý den,
v práci nám nastala situace kdy nám po dlouhé nemoci zemřel zaměstnanec, chtěla bych poradit co dál. Zatím jsem se s tím nesetkala. Je to občas Slovenska. Mám mu vyplatit nemocenské dávky (jedná se mi o dubnovou výplatu). Nebo to vyplácet nemám vůbec nevím.