Re: Hmotná zodpovědnost
Přesně jak píšete, máte-li sama odpovídat, tak do pokladny nikdo nesmí. Pokud jde o velké peníze, nepřistupujte ani na společnou odpovědnost. A´t Vám dělají pravidelně třeba týdně kontroly, ale klíče pouze sama a v noci pod polštář. Maximálně by bylo možné pro nenadálý případ dát druhý klíč od pokladny pečlivě zapečetěný někam, kde bude pod ochranou a kontrolou a rovněž jeho pečetě pravidelně kontrolovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 5. 2008 19:38
Při nástupu do zaměstnání jsem převzala zodpovědnost za účetnictví a svěřené finanční prostředky, v příloze k pracovní smlouvě. Pokladnu jsem vedla asi půl roku. Teť ode mně chce ekonom - můj nadřízený druhý klíč k pokladně, protože má prý také, jako můj nadřízený za pokladnu zodpovědnost. V pokladně se pohybují velké částky peněz a nemáme podepsanou společnou zodpovědnost.
Myslím, že podle par. 259 ZP mám zodpovědnost za schodek v plné výši a vedoucí a nikdo by roto také neměl mít volný přístup k penězům v pokladně.
Můžete mi poradit, jak je to ve skutečnosti se zodpovědností a s přístupem k penězům?