Re: posuzování příjmů?!
Domácnost řeší §115 Občanského zákoníku.-domácnost tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí a společnéě uhrazují náklady na své potřeby.
Děkuji za informace, samozřejmě se jeho povinosti nebráním chápu že děti mají potřeby, z 5000 co si vydělá jim toho asi moc dát nemůže, a myslím si že je psáno podílet se na životní úrovni rodičů.... Já je na svět nepřivedla, takže nevidím důvod proč bych se o jejich potřeby měla starat já. Postarám se o potřeby svých dětí. Je to složitější ...... moc děkuji za reakce.
To že si vydělá 5000 není jeho omluva ale ostuda. Že je nechcete dotovat Vy, to chápu, stejně na tom ale je určitě i případný partner matky, ale protože je s ní v jedné domácnosti a nízké výživné (ještě asi s problémy placené - exekuce) od otce nestačí, "musí".
Tak bohužel v tomto nemáte pravdu. Zrovna mám případ, kdy zaměstnanec žije s rozvedenou ženou a soud si vyžádal přehled jeho příjmů od r. 2005 (v té době spolu ani ještě nežili!) dosud pro posouzení výživného na její dvě děti. Taky jsem se tomu hodně divila, i když v dnešní době je možné ledacos.
děkuji za názory, ošetřím si to právně jak jen to bude možné.Na moje děti mi jeho býv. žena také nepřispívá, takže v žádném případě nevidím důvod proč já bych měla přispívat na ty její.A hlavně né na někoho kdo nemá úctu a místo pusy kanál.Nechci se rozčilovat je to opravdu složitější, děkuji ještě jednou za názory a rady všem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 5. 2008 8:35
Dobrý den, prosím o radu.Mám partnera, je zaměstnaný a má exekuce i na vyživovací povinnost dětí.žijeme spolu v jedné domácnosti,ale každý si hospodaříme sám. Podnikám a mám dost značné příjmy.Jak to bude s posuzováním příjmů když matka zažádala o zvýšení výživného.Jeho děti mě nezajímají takže nevidím důvod proč bych se já měla podílet na na jejich výživě ze svých příjmů.Domnívám se správně, že budou posuzoivat jen jeho příjmy.Děkuji