Jak se zaměstnanci na mateřské

• (neregistrovaný)

19. 5. 2008 20:47

Prosím, pomozte mi. Zaměstnavatel se ze dne na den rozhodl, že skončí podnikání a nyní se pár zaměstnancům ozval zda by si prodejny nechtěli vzít oni. Jenže jak se zaměstnancemi, kteří jsou na mateřské???? Jak to s nimi udělat.... když noví nájemci nebudou mít, aby jim dali třeba stejný plat. Prosím, jak to udělat? Jinak ostatní zaměsnanci se dohodli a podepsali výpověď podle paragrafu 49 Zákoníku práce, tedy dohodou.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 5. 2008 21:36

yy (neregistrovaný)

Re: Jak se zaměstnanci na mateřské
      Denně je to tu taky - buď podepsali výpověď nebo dohodu. Výpověď dohodou je právní nesmysl. Pokud se provozovna ruší - dáte výpověď s odstupným.

• 19. 5. 2008 21:49

Karin (neregistrovaný)

+++ Obě smluvní strany se dohodly na skončení pracovního poměru dohodou. Jen mi spíš jde o ženy na mateřské, co s nimi.

• 19. 5. 2008 22:23

yy (neregistrovaný)

zákaz výpovědi podle § 53 se nevztahuje na výpověď danou zaměstnanci
      a) pro organizační změny uvedené v § 52 písm. a) a b); to neplatí v případě organizačních změn uvedených v § 52 písm. b), jestliže se zaměstnavatel přemísťuje v mezích místa (míst) výkonu práce, ve kterých má být práce podle pracovní smlouvy vykonávána,
      Takže tak jak jsem již psala, pokud se zaměstnavatel ruší - dáte výpověď s odstupným, zde zákaz výpovědi neplatí.

• 20. 5. 2008 10:27

Jarka (neregistrovaný)

S mateřskými záleží také na tom, zda by šlo o nástupnictví nebo o zánik jednoho a vznik druhého subjektu. Pokud by šlo o nástupnictví pak by ten nový po sepsání nástupnické smlouvy přebíral i veškeré závazky, tedy i maminy. Poradila bych se na PSSZ a ÚP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).