Měs.neoml.absence,x2dny svátků zaplatit?

• (neregistrovaný)

20. 5. 2008 8:54

dobrý den,prosím personalisty a mzdové účetní jestli by mi dali radu:
    zaměstnanec od minulého měsíce nechodil do práce, nekomunikoval.včera konečně přišel a zaměstnavatel s ním ihned rozvázal prac.poměr.zadala jsem do mzdové agendy den ukončení, dále neomluvené dny absence, ale protože byly v květnu 2 dny svátků, program Money mi vypočítal dva dny k proplacení a k odvodům na soc .a zdrav.
    je to tak správně nebo to mám přepsat natvrdo a neposlat jemu ani soc. a zdrav. nic? zaměstnavatel totiž nechce nic platit, nechápe za co by mu mel platit.je to nespravedlivé.
    děkuji za vaše názory
    Marta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 5. 2008 11:00

Anna (neregistrovaný)

Re: měs.neoml.absence,x2dny svátků zapla
      Dříve bývalo v zákoníku práce, že zaměstnanec nemá nárok na náhradu za svátek pokud před ním nebo po něm neomluveně zameškal směnu. Teď to tam už není, přesto bych mu nic neplatila, on se toho určitě domáhat nebude. Nevím, co umožňuje váš systém, já ve svém zadám absenci od-do, a všechny směny v tom rozmezí mi označí jako neomluvené.
      Zase ale pokud mu ty svátky zaplatíte, budete mít z čeho srazit zdravotní pojištění, které je za dobu neomluvené absence povinen platit ten zaměstnanec v plné výši 13,5%, jinak by vám vznikl dluh.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).