Re: platová třída pro účetní ve školství
V NV 564 je pro vás konkrétně příloha č. 1, v § 2 si podle nejvyssiho dosazeneho vzedani najdete do jake tridy max. vas mohou zaradit, ale k tomu jeste pod § 4 mate bod 7 mate odpocty let za nesplnenou praxi (ja napr. jsem v p tride ale mam jen maturitu tak mam minus 2 roky od zapocitatelne praxe) potom dle zapocitatelnych let vas zaradi do pl. stupne suma sumarum pokud by jste mela napr. vysokou skolu a zapocetli vam celych 9 let praxe mela by jste základ 13 140 Kč
Re: platová třída pro účetní ve školství
10. platovou třídu pro účetní ve školství,za 9 let praxe pro vysokoškoláka HM 13140.... ???
Potřebovala bych vědět, kolik bych jako účetní ve školství brala za 20 let praxe a nemám maturitu (jsem pouze vyučená v jiném oboru), ale mám kurz práce s PC a manažerský kurz. Kromě toho, jak se v takovém orientačním základu má člověk dnes vyznat? U soukromníků může účetní dostat až 45000 za vedení účetnictví pro 56 zaměstnanců a nedělá přitom mzdy. Jak zohledňuje školství kolik zaměstnavatel může zaměstnanci přidat k základnímu platu pokud bude dělat mzdy i účetnictví pro 105 zaměstnanců a 3 střediska? Nezdá se mi, že by to ty tabulky nějak přibližovaly. Elena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 5. 2008 20:04
Dobrý den, prosím, v inzerátu nabízejí 10. platovou třídu pro účetní ve školství, potřebovala bych vědět, kolik to činí hrubého. Praxi mám 9 let vedení účetnictví, ale ne v neziskové sféře. Z nařízení vlády 564 nejsem moc moudrá :-(
Děkuji, Jana K