Re: Darování nemovitosti
Darování je jedna z foerm (možností, způsobů) převodu nemovitosti, proto také zaplatíte jen jednu z daní - ve Vašem případě darovací. Zda je předmětné darování osvobozeno od daně darovací záleží na tom, kdy došlo k darování vzhledem k účinnosti novely zákona, kterou byla rozšířen okruh osob osvobozených od darovací daně - zeptejte se na berňáku a budete mít jistotu
Re: Darování nemovitosti
Tak si to trochu zopakujeme.Vy jste darovala sestře a sestra Vám ano? Vztahuje se na vás daň darovací - od 1.1.2008 1 a 2 skupina osvobozena.Daň z nemovitosti jsem Vám již vysvětlila platí se ke stavu k 1.1. daného roku tj. za rok 2008 zaplatíte tak jaký byl stav k 1.1. příští rok si podáte nové daňové přiznání a příjde Vám složenka.Daň z převodu nemovitostí by se na vás vztahovala pokud byste nemovitost prodávala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 5. 2008 8:24
Prosím o radu, vzájemně jsme si se sestrou darovaly nemovitost. Já jí byt a ona mně zahradu. Vklad na katastru už proběhl (je zapsáno). Od daně darovací je osvobozeno. Musíme podávat daňové přiznání daně z převodu nemovitosti? Případně na daň darovací s nulovou hodnotou? Případně je ještě jiná povinnost? Moc děkuji za radu.