Re: úroky-prosím o radu
Omlouvám se ,ale vaši odpověd jsem přehlídla.Otázku jsem asi špatně vysvětlila.Společnost měla až do roku 2007 výnosy a náklady. Už někdy v roce 2003 jsi půjčila od fyz. osoby-jediného společníka peníze na základě úročené půjčky.Tyto úroky nebyly vypláceny a visí na závazkách vůči společníkovi.Každý čtvrt. roku byli vyčísleny tak se dostaly do nákladů,ale v daňovém přizníní byli vždy vyjmuty jako nedanové náklady. Jedná se mi ,tedy o rok 2007
protože tak nebyl žádný pohyb -jenom bych měla spočítat ty úroky
a tak by se mi dostaly do daň. přiznání ,jak jsem to popsala.
Doufám,že můj dotaz je už srozumitelný.Moc díky za odpoved.
Re: úroky-prosím o radu
Pokud je dávali jako nedaň.náklad,pak bych v tom pokračovala,a udělala to jako Vy.
ř.10 -14560,-
ř.40 14560,-
ř.200 0,-
Částka by se měla objevit ve výsledovce,a zvýšit závazky ke společníkům v rozvaze.
/Nešlo mi do hlavy,proč se bere půjčka,když se "nic neděje"/
Prostě podnikatel vymyslí,a účetní,ty si to udělej jak chceš....to znám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 5. 2008 11:17
Dobrý den,prosím s.r.o. nemá žádné výnosy ani náklady - firma je v útlumu za rok 2007-musí ale udělat daňové přiznání.Z minulých let tato společnost přijala půjčky od fyzické osoby ,které jsou úročené.Musím vypočítat tyto úroky za rok 2007,ale tyto úroky nebudou vyplaceny- budou to tedy nedaňové náklady.
V daňovém přiznání to bude takto?
ř. 10 -14 560,- jenom úroky
ř. 40 14 560,- vyjmutí z nákladů a zařazeno jako nedaňový náklad
ř.200 0,-