Re: výpověď a pracovní neschopnost
pokud jste výpoveď řádně přebrala,prac.poměr skončí po uplynutí 2měs.výpov.doby i když jste na nemocenské.Zaměstnavatel Vás pouze i nadále povede v evidenci jako nemocnou a až přinesete ukončení pr.neschopnosti vyství dodatek k zápoč.listu kde uvede doby nemoci
Pokud Vás propouští pro nadbytečnost máte nárok na odstupné
ano,pokud ho nedáváte zaměstnavateli,který ho tam pak odnese sám.zaměstnavatel Vás musí vést v evidenci,ale už nebudete v pr.poměru
Je to tak, že pokud Vám byla dána výpověď podle tohoto par.
před počátkem ochranné doby (nemoci) tak, že by měla výp.doba
měla uplynout v této ochr.době,OD se do výpov.doby nezapočítává. Pr.pom. skončí teprve po uplynutí zbývající výp.doby , ledaže sdělíte,že na tom netrváte. Ta podmínka tam je, takže záleží jen na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 5. 2008 13:40
k 30.3.08 jsem dostala výpověď pro nadbytečnost, ale jelikož jsem měla naplánovanou operaci tak jsem v současné době v pracovní neschopnosti, kerá bude trvat i přes konec výpovědní lhůty, jak to mám s ukončením výpovědi, nemocenskou přerušit nemohu.