Re: OSVČ jako vedlejší činnost
Minimální daňový základ byl zrušen k 1.1.2008, pokud budete mít zisk 0 nebudete z této činnosti žádnou daň odvádět. U vedlejší činnosti nemusíte platit zálohy na soc. a zdrav. pojištění, stačí doplatek při podání daňového přiznání (jen pozor u sociálního pojištění, musíte za předcházející rok dosáhnout příjem ze záv. činnosti (zaměstnání min. 96000,- Kč), jinak bude považována vaše živnost za hlavní - ne vedlejší a budete muset platit zálohy na soc. pojištění.
Pokud chcete více informací, zadejte si tady v diskusi vyhledat OSVČ vedlejší - je tu spousta odpovědí na i na soc. a zdrav. pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 5. 2008 19:22
Dobrý den,
už jsem z toho trochu vypadnul, tak se raději zeptám.
Jsem zaměstnaný u firmy na hlavní pracovní poměr. Nyní bych si chtěl obnovit živnost jako vedlejší činnost. Pokud můj zisk z vedlejší činnosti bude 0 Kč, budu přesto platit nějakou daň z příjmů z této činnosti? Narážím na minimální daňový základ. Nebo jsem minimální daňový základ splnil hlavním pracovním poměrem?
Jak je to s platbami na sociální a zdravotní pojištění?
Děkuji za jakoukoliv informaci.