Re: Záoha na mzdu
Koukala jsem, že se tady s exekucemi roztrhl pytel. Tomuto zaměstnanci se snaží zaměstnavatel pomoci. On se snaží ty exekuce splatit. Proto mu chce dát najednou 8000,- a pak po 2000,- ve výplatě srážet? A tak nevím, jak se u toho postupuje. Jestli to dát jako zálohu v hrubém nebo v čistém? Je tu taky možnost, že peníze přinese do týdne sám...podle jeho slov. Poradíte? děkuji
Dáte mu zálohu na mzdu (tím se rozumí na čistou mzdu), což znamená ty peníze mu pak budete odečítat z čisté mzdy.
Paní Jiřko a jak je to tedy s výpočtem a pořadím. Když mu dáme 8000 a budeme po 2000 srážet, tak mám spočítat exekuci
z 8000,- ? To by se mi moc nechtělo....Dá se postupovat tak, že spočítám výplatu, čistou mzdu, exekuce, ty odečtu a od toho co mu zbyde odečtu poskytnutou zálohu 2000? Takže mu na účet přijdou třeba 4000,-? A 2000 jakoby už dostal v průběhu měsíce...?
to, co chcete udělat , dát mu zálohu 8000,--Kč a pak po 2000Kč mu to srážet, není nejšťastnější řešení, ale když si chcete přidělávat práci a starosti, tak proč ne
podepíše Vám zálohu 8000Kč a napíšete dohodu, že mu ji budete srážet po 2000Kč, každý měsíc spočítáte mzdu, kde dáte 2000Kč zálohu. Vyjde mu nějaký čistý příjem - z tohoto čistého příjmu +2000Kč (záloha) spočítáte exekuce a odešlete je
jenže ono je velmi důležité, jakou má mzdu, pokud ji má nízkou, tak mu moc nepomůžete tím, že mu dáte zálohu, protože on Vám ji musí splácet, takže bude brát zase méně, takže si zase možná půjde někam půjčit a kolotoč se nezastaví (ale to je jenom jeho věc a Vám možná přibyde pro něho další exekuce)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 5. 2008 14:34
Můžu dát zálohu zaměstnanci na ruku 8000 a pak třeba po 2000 srážet, když má hodně exekucí??? Z čisté nebo raději z hrubé....spěchá, děkuji