Francouzké okno

• (neregistrovaný)

22. 5. 2008 19:31

Dobrý den Mám prosím dotaz na stavbu baráku. Chci do štítu umístit francouzké okno a soused namítá že ho nechce vzdálenost od jeho hranice je cca 5.5m až 6m. Barák je ve výstavbě a dveře nejsou v projektu lze je dodat do projektu i bez jeho souhlasu? A povolí to stavební úřad? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2008 6:49

P. (neregistrovaný)

Re: Francouzké okno
      dle zákona to musíte mít dle stavebního povolení, pokud probíhalo nebo bude znovu probíhat řízení, bude účástníkem i váš soused a může vznést námitky.Zda by to pak stavební úřad povolil nebo jaké jsou jeho práva a jaké jsou limity nevím.zkuste mrknout na stavební zákon.

• 23. 5. 2008 14:11

Lenka (neregistrovaný)

musí být alespon 7m, a jestli je soused vůl, tak máte smolu... :-( všechno jde když se chce...

• 25. 5. 2008 19:28

Jiřka (neregistrovaný)

7 m od hranice jeho pozemku nebo od jeho domu, který je také v nějaké vzdálenosti od hranice? A jaký to má vlastně význam? Vždyť okno přece vede na pozemek majitele, ne souseda.

• 26. 5. 2008 6:07

Lenka (neregistrovaný)

no pokud to nevede na pozemek souseda, tak si může říkat co chce... jde o to, pokud by vedle vašeho domu měl postavený dům váš soused a to okno by bylo na straně k jeho domu...tam pak musí být těch 7 m, ale pokud to okno je na nějaké jiné straně, tak soused nemůže namítat nic; mně na stavebním nechtěli povolit vikýře, protože v celé ulici je nikdo nemá... že v naší ulici co dům to originál, to už nikdo neřeší, ale stála jsem si na svým, řekla sem jim, ať si udělají střešní okna doma sami, jestli o ně stojí, ale já je nechci... a máme vikýře... ;-) je to jen o lidech :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).