Re: Francouzké okno
dle zákona to musíte mít dle stavebního povolení, pokud probíhalo nebo bude znovu probíhat řízení, bude účástníkem i váš soused a může vznést námitky.Zda by to pak stavební úřad povolil nebo jaké jsou jeho práva a jaké jsou limity nevím.zkuste mrknout na stavební zákon.
7 m od hranice jeho pozemku nebo od jeho domu, který je také v nějaké vzdálenosti od hranice? A jaký to má vlastně význam? Vždyť okno přece vede na pozemek majitele, ne souseda.
no pokud to nevede na pozemek souseda, tak si může říkat co chce... jde o to, pokud by vedle vašeho domu měl postavený dům váš soused a to okno by bylo na straně k jeho domu...tam pak musí být těch 7 m, ale pokud to okno je na nějaké jiné straně, tak soused nemůže namítat nic; mně na stavebním nechtěli povolit vikýře, protože v celé ulici je nikdo nemá... že v naší ulici co dům to originál, to už nikdo neřeší, ale stála jsem si na svým, řekla sem jim, ať si udělají střešní okna doma sami, jestli o ně stojí, ale já je nechci... a máme vikýře... ;-) je to jen o lidech :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 5. 2008 19:31
Dobrý den Mám prosím dotaz na stavbu baráku. Chci do štítu umístit francouzké okno a soused namítá že ho nechce vzdálenost od jeho hranice je cca 5.5m až 6m. Barák je ve výstavbě a dveře nejsou v projektu lze je dodat do projektu i bez jeho souhlasu? A povolí to stavební úřad? Děkuji.