Re: invalidní důchodce
je za ni plátcem ZP stát (měla by Vám každým rokem dokládat, že opravdu pobírá PID), tak jí nic nesrážíte
ELDP za r. 2008 tedy bude (pokud nebude mít žádný zúčt. příjem, který by podléhal SP) 0++ 1.1. - 31.12. a uděláte 1 křížek pod sloupec 1-12
ono se může stát, že jí PID seberou a dají jí ČID nebo jí ho seberou úplně
také může pracovat - třeba na zkrác. úvazek(pokud jí to lékař dovolí a její zdrav. stav umožní)
>>>Prosím o radu.
>>>
>>>Jedna naše zaměstnankyně má od října roku 2007 plně
>>>invalidní důchod.Je u nás stále zaměstnaná, ale žádný
>>>příjem nemá je doma tudíž jak nemá HM, tak neodvádim
>>>ani
>>>sp ani ZP. Neni to chyba? Já už jsem úplně zblblá z
>>>poměrné části minimální mzdy u zp. Děkuji Aneta
>>
>>je za ni plátcem ZP stát (měla by Vám každým rokem
>>dokládat, že opravdu pobírá PID), tak jí nic
>>nesrážíte
>>ELDP za r. 2008 tedy bude (pokud nebude mít žádný
>>zúčt. příjem, který by podléhal SP) 0++ 1.1. - 31.12.
>>a
>>uděláte 1 křížek pod sloupec 1-12
>>ono se může stát, že jí PID seberou a dají jí ČID
>>nebo
>>jí ho seberou úplně
>>také může pracovat - třeba na zkrác. úvazek(pokud jí
>>to lékař dovolí a její zdrav. stav umožní)
>
>Z jakého důvodu nemá žádný příjem ?!!!! Vy byste
>chodila do práce zdarma??!!!
>Poud má PID nebo i ČID tak mzda není nijak omezena -
>může si vydělat kolik chce akorát má každý měsíc
>odpočet na daně.
Jenže ona je doma. Její zdravotní stav jí momentálně nedovolue pracovat.
Zajímalo by mne jak budete dokazovat OSSZ, UP atd., že je v zaměstnaneckém poměru a nemá od Vás žádný příjem, jak dokážete, že byla na tom tak špatně atd. Doporučuji - rozvázat s ní prac. poměr dohodou a třeba s ní sepsat dohodu o provedení práce - nevím co dělá a vlastně kolik hod. atd. Byla jsem na kontrole na OSSZ, takže vím o čem mluvím. zdravím
Ona má pracovní smlouvu, je povinna nastoupit, pokud není v neschopnosti. Nevím proč by měla "dělat zadarmo " jak někdo nahoře píše? Naopak zaměstnavatel je k ní benevolentní bezdůvodně. Přestože je za ni plátcem ZP stát, musí to zaměstnavateli doložit, že PID pobírá a pokud nemůže vykonávat
dál dosavadní práci, měla by dát o tom posudek lékaře nebo žádost o neplacené volno nebo skončit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 5. 2008 7:54
Prosím o radu.
Jedna naše zaměstnankyně má od října roku 2007 plně invalidní důchod.Je u nás stále zaměstnaná, ale žádný příjem nemá je doma tudíž jak nemá HM, tak neodvádim ani sp ani ZP. Neni to chyba? Já už jsem úplně zblblá z poměrné části minimální mzdy u zp. Děkuji Aneta