Re: Automobil pro podnikání
Existují dvě možnosti. Buď auto vložíte do podnikání a budete si uplatňovat veškeré výdaje - benzín, opravy apod. (budete muset ale důsledně vést knihu jízd a evidovat soukromé jízdy - o které pak budete muset veškeré výdaje dle procentního podílu pokrátit) nebo využít cestovních náhrad pro služební jízdy soukr. vozidlem, tzn. dle zákona amortizace+ náklady na benzín..............
Lucie
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 5. 2008 14:19
Dobrý den,
měl bych jeden dotaz jak zahrnout automobil do podnikání. Pracuju jako OSVČ v jedné firmě jako externí zaměstnanec. V ŽL mám místo podnikání v místě bydliště a do zaměstnání se dopravuji autem.
Zajímalo by mě zda jdou tyto náklady na provoz nějak promítnout do účetnictví a snížit si tak základ daně.
Dále mě čeká služební cesta kde si náklady na dopravu budu muset hradit sám a tak mě zajíma jak se dá vyřešit i toto. Na tu služebku pojedu autem a tak by ještě kromě výdajů za benzín byl výdaj za dálniční známku.