Re: čerpání dovolené
velmi obsáhlou odpověď máte od p. Jiřky u svého původního dotazu (25.5.) včetně rady, kam se máte obrátit (pochybuji,že ještě někdo k této odpovědi dodá něco převratného)
jen doplním: Vaše paní doufám dostává od zaměstnavatele kopii ELDP - také by si měla napsat na ČSSZ o informativní osobní list důchod. poj. - více na www.cssz.cz nebo zde v historii dotazů (aby vůbec měla dobu, kterou odpracovala u tohoto podnikatele započítanou na důchod - až jednou někdy do důchodu půjde)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 5. 2008 9:41
Dobrý den. Mám dotaz týkající se vybrání dovolené za rok 2008 a týká se to mé manželky. Manželka je zaměstnaná od 01.03.2006 u soukromníka / podotýkám Vietnamské národnosti /, kdy má platnou pracovní smlouvu. Od 01.10.2007 do 28.04.2008 byla má manželka na nemocenské / z důvodu těhotenství / Od 29.04.2008 nastoupila na mateřskou dovolenou.
Když jsem mluvil s jejím zaměstnavatelem, tak ten mě sdělil, že má manželka v roce 2008 nepracovala, tak dovolenou nedostane. Dle mého názoru je to však naopak a na nárok vybrat si dovolenou a tím i ji proplatit její zaměstnavatel musí. Vybrat si ji dle mého názoru může ihned po skončení mateřské dovolené a po jejím vyčerpání nastupuje poté na rodičovskou dovolenou.
Proto bych se chtěl zeptat jak postupovat v případě, že se ze zaměstnavatele nedomluví a ten ji dovolenou za rok 2008 nebude chtít přiznat. Jsou s ním totiž neustále nějaké problémy v tomhle ohledu. Na tuto odpověď jste mě již odpověděla, ale zapoměl jsem naúsat, že se jedná o malou organizaci a neschopenku a mateřskou platí okresní správa sociálního zabezpečení. Děkuji za radu.