Re: Daňové přiznání x dva pracovní poměr
Zřejmě máte na mysli, že jste podepsala daňové prohlášení na rok 2008? Firma B Vám nemá z čeho provádět slevy na dani, protože vám nevyplácí mzdu. Ve firmě A si podepište daňové prohlášení a můžete uplatňovat slevy na dani. Pozor jen, kdybyste pracovala u obou - slevy uplatníte jen u jedné.
Nevidím důvod proč by to nechtěly.Do prohlášení poplatníka ve firmě B uveďte změnu.
Skutečně nikde není předepsáno, že v průběhu roku nemůžete podepsání u jednoho zaměstnavatele zrušit a podepsat u jiného. To můžete udělat, i kdybyste měla příjmy od obou. Prostě jste to Vy, kdo se rozhoduje, jen nesmíte mít podepsané v témže zdaňovacím období (měsíci) u obou současně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 5. 2008 13:02
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a mám dva pracovní poměry.
Ve firmě A skutečně pracuji a pobírám mzdu.
Ve firmě B jsem na rodičovské dovolené, žádnou mzdu nepobírám,ale podepsala jsem tam daňové přiznání na rok 2008(danové přiznání jsem podepsala v době,kdy jsem netušila,že budu pracovat ve firmě A).
Vím,že mohu mít jen jedno daňové přiznání.
Mohu chtít po firmě B,aby mi zrušila toto přiznání,abych jej mohla mít ve firmě A a byly mi měsíčně prováděny odpočty daně.
Děkuji předem za odpovědi.
Sara