Re: Neuhrazené povinné ručení
Nikdo po Vás nemůže požadovat uhrazení povinného ručení za automobil, který Vám nepatřil. Hradíte povinné ručení dle kupní smlouvy, respekt. zápisu do technického průkazu.
Z vlastních zkušeností musím konstatovat, že pokud nebyla vozem způsobena nehoda, nebude se po starém pojištění, pokud nebylo sjednáno, nikdo pídit. Pokud jde o pojištění sjednané a nezaplacené, vymáhat ho budou samozřejmě po pojistníkovi, který pojištění sjednal. Doporučuji spojitse s pojišťovnou a předložit kupní smlouvu a nahlásit změnu a pokud možno, sjednat pojištění u jiné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 5. 2008 20:35
Prosím mám dotaz z trošku jiného než účetního soudku. Co se stane (mě) když koupím ojetý automobil na firmu a ukáže se (víceméně to tuším), že u něj nebylo hrazeno povinné ručení? Po kom bude pojišťovna vymáhat tyto nedoplatky? po mně nebo po tom, kdo ho nezaplatil? jde o menší náklaĎák, takže částka není až tak malá...... díky moc za radu