Neuhrazené povinné ručení

• (neregistrovaný)

26. 5. 2008 20:35

Prosím mám dotaz z trošku jiného než účetního soudku. Co se stane (mě) když koupím ojetý automobil na firmu a ukáže se (víceméně to tuším), že u něj nebylo hrazeno povinné ručení? Po kom bude pojišťovna vymáhat tyto nedoplatky? po mně nebo po tom, kdo ho nezaplatil? jde o menší náklaĎák, takže částka není až tak malá...... díky moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 5. 2008 0:02

v (neregistrovaný)

Re: Neuhrazené povinné ručení
      Nikdo po Vás nemůže požadovat uhrazení povinného ručení za automobil, který Vám nepatřil. Hradíte povinné ručení dle kupní smlouvy, respekt. zápisu do technického průkazu.
      Z vlastních zkušeností musím konstatovat, že pokud nebyla vozem způsobena nehoda, nebude se po starém pojištění, pokud nebylo sjednáno, nikdo pídit. Pokud jde o pojištění sjednané a nezaplacené, vymáhat ho budou samozřejmě po pojistníkovi, který pojištění sjednal. Doporučuji spojitse s pojišťovnou a předložit kupní smlouvu a nahlásit změnu a pokud možno, sjednat pojištění u jiné.

• 27. 5. 2008 7:35

Verča (neregistrovaný)

Re: Neuhrazené povinné ručení
      díky za radu, pokud má někdo jinou zkušenost, ráda si ji poslechnu. Prohledala jsem celý net, a nic nenašla. Nehoda nebyla (aspoň co se mi podařilo zjistit). Mně to přišlo divné, ale strašil nás známý ....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).