Re: práva OSVČ
Pokud jste uzavřel jako OSVČ obchodní smlouvu s pojišťovnou, jste povinen ji dodržovat vš všech ustanoveních, neo ji ukončit dohodou, případně výpovědí.
To převedení, pokud to nemáte výslovně ve smlouvě uvedeno, není druhá strana povinna realizovat. Zkrátka, platí co je ve smlouvě, případně další usanovení právních předpisů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 5. 2008 9:51
Dobrý den,
pracuji jako OSVČ pro jednu z našich pojišťoven. Smlouvu mám uzavřenu s agenturou v místě mého bydliště. Nyní došlo k tomu, že jsem se přestěhoval a žádal jsem o převedení na jinou agenturu, která se nachází v místě mého nového pobytu. Vzdálenost obou měst od sebe je cca 30km. Moje žádost byla zamítnuta. Prosím Vás o informaci, zda má tento subjekt na toto právo. Nechci pracovat pro konkurenci, jen přejít na jinou pobočku. Tímto rozhodnutím jsem velmi limitován.