Re: Dovolená při nerovnoměrně rozvr.prac
Také to řeším a došla jsem k následujícímu. Vypočítám podle vzorce: plánované směny za kalend.rok (105) krát počet týdnů dov. (5) děleno počet týdnů v roce (52), vyjde 10,1, tedy 10 dní dovolené. Postupuju podle info v Abecedě mzdové ....., str.72. Čerpat dovol. budou vždy pouze v den, kdy mají plánovanou směnu. Tedy vyčerpají 2 dny dovolené - za út.+čt. (náhrada za tolik hodin, kolik by jinak odpracovali) a budou mít "volno" od pondělí do neděle. Uvítám řešení i od ostatních, jak na to.
Re: Dovolená při nerovnoměrně rozvr.prac
tak to vysvětlete tak, že pracuje 2 dny v týdnu x 5 týdnů dovolené (to mají všichni zaměstnanci u Vás) = 10 dnů dovolené (tzn., že bude čerpat dovolenou v dnech út, čt takovým úvazkem, který má sjednaný)
to samé se svátkem, pokud mu připadne na út, čt a nepracujete, tak mu ho zapaltíte, pokud připadne svátek na jiné dny, tak placený nebude
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 5. 2008 10:21
Dobrý den,řeším tady jeden takový problém.Mám tu zaměstnance na klasickou PS, úvazek 0,2.Z-ec má nárok z titulu pracovní smlouvy na dovolenou (v org. máme 25 dní).Jakým způsobem má čerpat dovolenou, je-li jeho práce vykonávána zpravidla 2x v týdnu (út, čt - odpoledne).Děkuji za odpověď a nedivte se jako já, taky jsem na to koukala, proč třeba s těmi z-ci nešla sjednat nějaká dohoda, bylo mi řečeno,že to prostě nešlo.Díky.