Re: Pište výstižnější nadpisy!
Pokud chcete oslovit pouze konkrétní osobu, učiňte tak prosím emailem. Tato diskuze je veřejná a může do ní psát kdokoliv a odpovídat také kdokoliv. Paní Jiřina je skutečně kapacita, ale nemusí mít zrovna čas a místo ní vám může stejně kvalitně odpovědět kdokoliv jiný. Děkujeme za pochopení.
Re: prumerny vydelek pro urad prace
To vím, neuvedl jste ale počet odpracovaných hodin v rozhodném období. Hrubá mzda za rozhodné období (bez náhrad) : počet odpracovaných hodin = průměrná hrubá hodinová mzda
průměrná hrubá hodinová mzda x 40hodin/týden x koef. 4,348 = průměrná hrubá měsíční mzda a z té se vypočítá průměrná čistá měsíční mzda pro ÚP.
Re: prumerny vydelek pro urad prace
Musíte vzít ale v úvahu, že pokud mzdu za 3 měsíce (3x8.000) podělíte všemi odpracovanými hodinami (předpokládám, že šlo o mzdu měsíční a svátky byly brány jako odpracované hodiny) vyjde vám průměrná hrubá hodinová mzda nižžší než povoluje zákon a vy musíte vzít alespoň minimální sazbu, t.j.48,10.
viz. § 357 ZP
Jestliže je průměrný výdělek zaměstnance nižší než minimální mzda na kterou by zaměstnanci vzniklo právo v kalendářním měsíci, v němž vznikla potřeba průměrný výdělek uplatnit, zvýší se průměrný výdělek na výši odpovídající této minimální mzdě; to platí také při uplatnění pravděpodobného výdělku (§ 355).
Tak že 48,10 x 40 x 4,348 = 8.366,- a toho je čistá mzda 7.319,-.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 5. 2008 15:49
Uz jsem to sem jednou dal ale zmizlo to..
Ptal jsem se tu na postup vypoctu prumerneho prijmu pro urad prace, Vy jste mi poradila a ja jsem se dopocital k castce 7022,-Kc. Muzete prosim tento vypocet prekontrolovat? DEKUJI!
Zamestnankyne v 3 rozhodnych mesicich 8000,-Kchrubeho, 7000,-cisteho kazdy z nich. Zadne srazky, slevy, nic. Pracovni smlouva na 5 dni v tydnu, 40 hodin.
Dekuji!