Hlavní navigace

Nemoc a srtarobní důchod

  • (neregistrovaný)

    27. 5. 2008 22:19

    Prosím o radu,4 měsíce před nástupem do starobního důchodu jsem onemocněla a léčba bude asi minimálně 6 měsícu i více. Nevím jestli pobírat nemocenské dávky po celou dobu nemoci, nebo musím podat žádost o ukončení prac. poměru a nastoupit do star.důchodu v den nároku na důchod. Děkuji Hanina

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 5. 2008 9:07

      Anna (neregistrovaný)

      Re: Nemoc a srtarobní důchod
      ***
      Vy můžete odejít do důchodu kdy chcete, datum dosažení důchodového věku nezakládá žádnou povinnost "nastoupit" do důchodu. Jiná věc je, jestli už jste o důchod požádala. Pak se musíte rozhodnout, zda chcete ode dne jeho přiznání pobírat důchod nebo nemocenské, a jestliže se rozhodnete pro nemocenské, oznámit to ČSSZ, jestli pro důchod, nechat si ukončit neschopenku. Logicky si vyberete to, za co bude víc peněz.

    • 28. 5. 2008 12:50

      Hanina (neregistrovaný)

      Re: Nemoc a srtarobní důchod
      ***
      O důchod jsem měla požádat až v srpnu. Takto se pravděpodobně rozhodnu o pobírání nemocenských dávek, které jsou vyšší, než výplata důchodu.

    • 28. 5. 2008 13:10

      xy5 (neregistrovaný)

      Re: Nemoc a srtarobní důchod
      tak tuto informaci musíte co nejdříve sdělit - dostavte se na OSSZ, kde jste žádost o důchod sepisovala - tam Vám poradí, případně vše zařídí (také to musíte sdělit svému zaměstnavateli)

    • 28. 5. 2008 15:55

      Anna (neregistrovaný)

      Re: Nemoc a srtarobní důchod
      ***
      Ale paní ještě o důchod nežádala :-)).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).