Změna člena správní rady

• (neregistrovaný)

28. 5. 2008 9:29

Dobrý den, věděl by někdo dokdy se musí na obchodní rejstřík nahlásit změna člena správní rady? Jaký je termín a kde je to upraveno?
    Děkuji, Bára

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 5. 2008 10:33

pája (neregistrovaný)

Re: změna člena správní rady
      napište, co jste za organizaci a IČ, pak Vám zkusím pomoci.

• 28. 5. 2008 12:14

Bára (neregistrovaný)

děkuji, jsme obecně prospěšná společnost - při dotazu na krajském soudu mě odkázali na obchodní zákoník, že to obecně upravuje, ale nejsem si jejich odpovědí, že do 3 měsíců stačí podat návrh jistá. nikde jsem to nenašla pro náš typ organizace.

• 28. 5. 2008 13:42

pája (neregistrovaný)

Vychází ze znění z.č. 248/1995 Sb. o o.p.s., kde:
      § 5

(1) Obecně prospěšná společnost vzniká dnem zápisu do rejstříku obecně prospěšných společností (dále jen "rejstřík"). Rejstřík vede soud určený zvláštním zákonem k vedení obchodního rejstříku (dále jen "rejstříkový soud").

(2) Návrh na zápis obecně prospěšné společnosti do rejstříku podává zakladatel nebo osoba k tomu zakladatelem písemně zmocněná. K návrhu na zápis musí být přiložena zakládací listina. Návrh na zápis musí být podán do 90 dnů od založení obecně prospěšné společnosti.

Totéž by mělo platit o změnách zapsaných údajů. Není ale důvod to nějak zdržovat, sepište návrh, doložte a pošlete na příslušný soud.

• 28. 5. 2008 14:18

Bára (neregistrovaný)

děkuji. jistě není důvod to zdržovat, ale ne vždy se mi podaří sehnat všechny členy správní a dozorčí rady k podpisu návrhu brzy, potřebovala jsem vědět, kolik mám času.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).