Re: odchylky v DPH - daň.doklady
>Rozhodně byste měla použít ZD a DPH,které jsou na dokladech.Váš výpočet základu a DPH použijete pouze v těch případech,kdy není přesně rozpočítáno od dodavatele u zjednodušených daňových dokladů.Výsledek DPH samozřejmě počítá se zaokrouhlováním a drobnými nesravnalostmi,které dílky zaokrouhlování vzniká. Jarka
Zdravím Vás,
>
>začínám s DPH, moje první přiznání DPH proběhlo hladce
>a bez problémů, o to větší rozčarování mě čekalo za
>duben.
>Dávala jsem i nějaké benzinové lístky, paragony,a tady
>jsem narazila - na daň.dokl. základ + DPH
>=celk.částka, ale když jsem přepočítala na kalkulačce, daň se o
>pár haléřů lišila. Můžete mi prosím poradit, jak na tyto
>haléřové odchylky, protože ve finále mi to nemusí
>sedět o 1nebo 2 kč. Co mám udělat - naházet do sw to co
>si spočítám sama, resp.program jako správné, nebo se
>řídit podle dokladů(při kontrole se přeci budou dívat na
>lístky)?
Re: odchylky v DPH - daň.doklady
uvedu pro představu příklad:
ZD: 1622136,78 DPH: 307207,04,
když si ale spočítáte 19% ze ZD vyjde 308 205,90 , takže po zaokrouhlení na celé částky je tam rozdíl 1kč. Můžu to takto napsat do přiznání, počítá s touto zaokrouhlovací odchylkou i FÚ ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 5. 2008 15:39
Zdravím Vás,
začínám s DPH, moje první přiznání DPH proběhlo hladce a bez problémů, o to větší rozčarování mě čekalo za duben.
Dávala jsem i nějaké benzinové lístky, paragony,a tady jsem narazila - na daň.dokl. základ + DPH =celk.částka, ale když jsem přepočítala na kalkulačce, daň se o pár haléřů lišila. Můžete mi prosím poradit, jak na tyto haléřové odchylky, protože ve finále mi to nemusí sedět o 1nebo 2 kč. Co mám udělat - naházet do sw to co si spočítám sama, resp.program jako správné, nebo se řídit podle dokladů(při kontrole se přeci budou dívat na lístky)?