Re: neoprávněný odpočet na manželku
Zákon 337/92 Sb.
pokud FÚ objevil nedoplatky na dani, tak Vám mohou celou dobu dát k úhradě (můžete ale požádat o zmírnění tvrdosti zákona - možná Vám vyjdou vstříc, ale nevím, jestli něco zmůžete)
každopádně, když na nedoplatek kontrola přišla, tak Vám ho písemně vyčíslí a také budete jistě poučeni, jak máte (popř. můžete) postupovat (určitě tam budou odkazy na zákony)
Zatim na to nepřišla, paní mě volala kvůli potrvrzení, že maminka neměla žádný zdanitelný příjem. Tak jsem ji řekla, že měla jen důchod a ona na to, že důchod se počítá do vlastních přijmu. Ale neřekla jsem ji kolik ma, protože to ani nevím. To se musím podívat do nějakých papírů.
Myslím, že to můžou letos doměřit od roku 2004.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
28. 5. 2008 19:54
Dobrý den, tak jsem dnes po telefonátu z FÚ zjistila, že jsme si asi 8-10 let neoprávněně uplatňovali slevu na manželku - invalidní důchod, průkaz ZTP/P III stupen postižení. Netušila jsem, že invalidní důchod se započítává do vlastního přijmu, podle kterého se může dělat odpočet na manželku. Jak mám teď postupovat a za jak dlouho dobu nám to mohou doměřit? Díky moc