Re: Nedaňové výdaje a DPH
Možné to není. Dělala to špatně.
Máte dvě možnosti:
1) Podat dodatečná daňová přiznání
2) Nedělat nic a doufat, že se na to nepřijde.
V bodu 2 pak máte při případné kontrole zase 2 možnosti:
A) Doufat, že se na to nepřijde
B) Hned při zahájení kontroly říct, že jsou vám známé skutečnosti pro podání DoDAP a přesně říct (vyčíslit) o co jde. Nebudete pak platit penále.
Já sama jsem pro variantu 2B.
Ještě je dobré vědět, že případný doměrek na DPH je možný (k 29.5.2008) za květen 2005 (u měsíčních plátců) nebo za I.Q 2005 u čtvrtletních.
Re: Nedaňové výdaje a DPH
3 roky sice platí, ale na školení nás upozornili, že v případě kontroly v tomto tříletém období, běží nová lhůta - další 3 roky od provedení kontroly (až max. 10 let) - tj. na zkontrolované období mohou přijít znovu a znovu a vyměřovat a vyměřovat. (je to info od bývalého ředitele finančního ředitelství)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 5. 2008 6:58
Prosím, jak je to s účtováním pitné vody, když na pracovišti jinou vodu nemáme, z kohoutku teče jen užitková. Přechozí účetní to účtovala nedaňově na 513, ale uplatňovala si DPH? Je vůbec možné si u nedaňových nákladů uplatnit DPH. Mám dojem, že to nelze. Ona to takhle dělala léta, poradí mi někdo co s tím?
Dáša