OT: Reklamace a úhrada nákladůi

• (neregistrovaný)

30. 5. 2008 7:40

Dobrý den, reklamovala jsem boty u prodávajícího v obchodě. Ten reklamaci neuznal, ale nechali jsme si udělat znalecký posudek znalcem na boty a tam stojí, že reklamace je oprávněná neboť vada je způsobená již kompletací obuvi a rozdílnou kvalitou usně...

Jaké náklady a v jaké výši mohu uplatnit? Ty boty jsme kupovali ve měste vzdáleném cca 40,- Km. Jednou jsme je tam jeli reklamovat, podruhé pro ně při neuznání reklamace, teď tam pojedem potřetí se znaleckým posudkem...Jezdíme autem. Několikrát jsme prodávajícímu volali....Jak prokázat tyto náklady? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2008 7:59

L. (neregistrovaný)

Re: OT: Reklamace a úhrada nákladůi
      jednoduše buď jízdenkou za autobus, nebo vzdáleností x cenu za l PHM k poměru spotřeby vašeho vozu. Pokud jste měla v ty dny alespoň jednoho svědka nebude to problém, hovorné dle výpisu z mobilního tel. nebo z pevné linky.pokud s vámi nebudou chtít jednat obraťe se na ČOI a pak na soud a nezapomeňte jim to říci ať se připraví na to co je čeká.

• 30. 5. 2008 8:10

Lenka (neregistrovaný)

No on ten prodávající se nedá, i když jsme mu oponovali při reklamaci, nechtěl o tom slyšet a pořád se oháněl obchodním (nebo občanským?) zákoníkem. A když jsme mu volali ohledně posudku, tak zase začal, že toho znalce zna a že není v obubnické a kožodělné komoře atd....chceme se na něho proto připravit se správnými argumenty. Teď jsem si vzpomněla, že jsem ještě nedávno měla doma parkovací lístek z toho dne, kdy jsme jeli reklamovat...ale nevím, jestli jsem ho už nevyhodila.....

• 30. 5. 2008 10:52

L. (neregistrovaný)

v klidu náklady získáte zpět jen dohodou s ním, což asi nebude možné a pak až soudně. ať si říká co chce, vy jste dala reklamaci on ji do 30 dnů vyřídil, avšak s tím, že ji neuznává z toho z toho hlediska. Vy jste si vyjednali soudního znalce z oboru předpokládám, na které má oprávnění soudní znalecké posudky vydávat.a s tím co máte se obraťte na ČOI oni mohou prodejce prověřit, ale nic moc s tím nenadělají.Jediné pokud jste si jisti že právo je na vaší straně dejte to k soudu.

• 30. 5. 2008 11:03

Lenka (neregistrovaný)

děkuji, zkusíme za ním zajet a domluvit se. Když to nepůjde, tak mu klidně řekneme o ČOIce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).