Re: OT: Reklamace a úhrada nákladůi
jednoduše buď jízdenkou za autobus, nebo vzdáleností x cenu za l PHM k poměru spotřeby vašeho vozu. Pokud jste měla v ty dny alespoň jednoho svědka nebude to problém, hovorné dle výpisu z mobilního tel. nebo z pevné linky.pokud s vámi nebudou chtít jednat obraťe se na ČOI a pak na soud a nezapomeňte jim to říci ať se připraví na to co je čeká.
No on ten prodávající se nedá, i když jsme mu oponovali při reklamaci, nechtěl o tom slyšet a pořád se oháněl obchodním (nebo občanským?) zákoníkem. A když jsme mu volali ohledně posudku, tak zase začal, že toho znalce zna a že není v obubnické a kožodělné komoře atd....chceme se na něho proto připravit se správnými argumenty. Teď jsem si vzpomněla, že jsem ještě nedávno měla doma parkovací lístek z toho dne, kdy jsme jeli reklamovat...ale nevím, jestli jsem ho už nevyhodila.....
v klidu náklady získáte zpět jen dohodou s ním, což asi nebude možné a pak až soudně. ať si říká co chce, vy jste dala reklamaci on ji do 30 dnů vyřídil, avšak s tím, že ji neuznává z toho z toho hlediska. Vy jste si vyjednali soudního znalce z oboru předpokládám, na které má oprávnění soudní znalecké posudky vydávat.a s tím co máte se obraťte na ČOI oni mohou prodejce prověřit, ale nic moc s tím nenadělají.Jediné pokud jste si jisti že právo je na vaší straně dejte to k soudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 5. 2008 7:40
Dobrý den, reklamovala jsem boty u prodávajícího v obchodě. Ten reklamaci neuznal, ale nechali jsme si udělat znalecký posudek znalcem na boty a tam stojí, že reklamace je oprávněná neboť vada je způsobená již kompletací obuvi a rozdílnou kvalitou usně...
Jaké náklady a v jaké výši mohu uplatnit? Ty boty jsme kupovali ve měste vzdáleném cca 40,- Km. Jednou jsme je tam jeli reklamovat, podruhé pro ně při neuznání reklamace, teď tam pojedem potřetí se znaleckým posudkem...Jezdíme autem. Několikrát jsme prodávajícímu volali....Jak prokázat tyto náklady? děkuji