Re: Ukončení PP z důvodu neomluvené abse
s tím placením svátků bych to nepřeháněla, zákonodárci toto poněkud opomněli rozebrat v Zák.pr., ale když by žádal o neplacené volno vcelku, tak byste také svátky neplatila
v tomto případě nemůžete na žádné nezab. částky brát ohled, protože jsou vyjmenované případy, kdy zam-tel sráží bez omezení
Dobrý den,
tento případ už jsem taky řešila, zaměstnanec jeden měsíc přišel do práce pouze jedenkrát, napsala jsem mu potrestání (nebylo t první za toto) a rovnou i §55 a poslala na dodejku poštou, ke dni, kdy si to vyzvedl,jsem provedla ukončení PP a na neomluvené dny jsem mu napsala Neplacené volno.
pod pojmem neplac. volno si představuji ale něco jiného než neomluvené volno (za neplac. volno nemůžete dát § 55 - o to se žádá, zam-tel schvaluje), také by to mělo být takto jasně formulováno - o co jde - ve výpl. pásce (mzdovém listu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 5. 2008 10:59
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnanec se v květnu dostavil do práce pouze 5. května, pak už nereagoval. Nadřízení se probudili teď, ať s ním ukončím PP - převzal 27.5. Zřejmě musím zaplatit i svátky 1.5. a 8.5. Dostane však nějakou malinkou částku, můžu si z ní srazit dluh na zdravotní pojištění + přečerpanou dovolenou s tím, že mu tedy nepůjde na účet skoro nic, nebo musím respektovat základní nezabavitelné částky, kterých nedosahuje?
Děkuji za jakoukoliv radu.
Hezký víkend.
Zdraví Lenka.