Ukončení PP z důvodu neomluvené absence

• (neregistrovaný)

30. 5. 2008 10:59

Dobrý den,
    prosím o radu. Zaměstnanec se v květnu dostavil do práce pouze 5. května, pak už nereagoval. Nadřízení se probudili teď, ať s ním ukončím PP - převzal 27.5. Zřejmě musím zaplatit i svátky 1.5. a 8.5. Dostane však nějakou malinkou částku, můžu si z ní srazit dluh na zdravotní pojištění + přečerpanou dovolenou s tím, že mu tedy nepůjde na účet skoro nic, nebo musím respektovat základní nezabavitelné částky, kterých nedosahuje?
    Děkuji za jakoukoliv radu.
    Hezký víkend.
    Zdraví Lenka.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2008 11:10

xy5 (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP z důvodu neomluvené abse
      s tím placením svátků bych to nepřeháněla, zákonodárci toto poněkud opomněli rozebrat v Zák.pr., ale když by žádal o neplacené volno vcelku, tak byste také svátky neplatila
      v tomto případě nemůžete na žádné nezab. částky brát ohled, protože jsou vyjmenované případy, kdy zam-tel sráží bez omezení

• 30. 5. 2008 11:26

alena (neregistrovaný)

Dobrý den,
      tento případ už jsem taky řešila, zaměstnanec jeden měsíc přišel do práce pouze jedenkrát, napsala jsem mu potrestání (nebylo t první za toto) a rovnou i §55 a poslala na dodejku poštou, ke dni, kdy si to vyzvedl,jsem provedla ukončení PP a na neomluvené dny jsem mu napsala Neplacené volno.

• 30. 5. 2008 11:40

xy5 (neregistrovaný)

pod pojmem neplac. volno si představuji ale něco jiného než neomluvené volno (za neplac. volno nemůžete dát § 55 - o to se žádá, zam-tel schvaluje), také by to mělo být takto jasně formulováno - o co jde - ve výpl. pásce (mzdovém listu)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).