Re: Plný invalidní důchod a přivýdělek
A jak je to s ČID? Vím, že se může vydělat neomezeně. Může být taky problém s odebráním důchodu jen kvůli výdělku?Když se zdravotní stav nezměnil (nezlepšil), je stejný jako při přiznání ČID, ale důchodce pracuje na nezkrácenou pr. dobu, vydělává stejně jako před přiznáním důchodu. Jen hypoteticky. Díky
Určitě při hodnocení budou přihlížet , že pracuje.
Taky mám ČID /od loňského září/ a chodím stále do práce. Naštěstí pracuju v kanceláři a mám skvělého šéfa, který mi umožňuje i jít dřív domů, když mi není dobře. Mám problém s kyčelním kloubem, bederní a krční páteří a bolesti rukou s tím spojené. Takže i to sezení u počítače mi někdy dává pěkně zabrat. Mám prac.dobu zkrácenou jen o 0,5 hodiny denně, protože mě šéf vozí autem až ke schodům. Taky přemýšlím, že bych si prac.dobu ještě zkrátila.Manžel už je ve star.důchodu a pořád mě přemlouvá,abych už taky zůstala doma.Ale já mám strach,že pak nebudu mít žádný důchod,když mám ještě skoro 9 let do důchodového věku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 6. 2008 11:50
Může si plně invalidní důchodce přivydělávat prací, kterou mu schválí ošetřující lékař (např. noční hlídač) a za jakých podmínek,
pokud to ovšem lze?Děkuji za odpověď.