Plný invalidní důchod a přivýdělek

• (neregistrovaný)

1. 6. 2008 11:50

Může si plně invalidní důchodce přivydělávat prací, kterou mu schválí ošetřující lékař (např. noční hlídač) a za jakých podmínek,
    pokud to ovšem lze?Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2008 12:25

Irena (neregistrovaný)

Re: Plný invalidní důchod a přivýdělek
      Plně invalidní důchodce si může vydělávat bez omezení,pokud mu to jeho zdravotní stav dovolí.
      Při t.zv. "přezkumu" bude komise posuzovat, zda důchod vzhledem k jeho pracovním aktivitám ponechat
      či nikoliv.

• 1. 6. 2008 14:09

vrr (neregistrovaný)

A jak je to s ČID? Vím, že se může vydělat neomezeně. Může být taky problém s odebráním důchodu jen kvůli výdělku?Když se zdravotní stav nezměnil (nezlepšil), je stejný jako při přiznání ČID, ale důchodce pracuje na nezkrácenou pr. dobu, vydělává stejně jako před přiznáním důchodu. Jen hypoteticky. Díky

• 1. 6. 2008 14:42

yy (neregistrovaný)

Určitě při hodnocení budou přihlížet , že pracuje.

• 1. 6. 2008 15:12

vrr (neregistrovaný)

Ale já jsem se někde dočetla, že když má někdo ČID, tak se předpokládá, že bude dál pracovat, protože pobírání ČID není dobou pojištění. Možná by byl problém s tou nezkrácenou pracovní dobou.

• 1. 6. 2008 15:17

Věra (neregistrovaný)

Taky mám ČID /od loňského září/ a chodím stále do práce. Naštěstí pracuju v kanceláři a mám skvělého šéfa, který mi umožňuje i jít dřív domů, když mi není dobře. Mám problém s kyčelním kloubem, bederní a krční páteří a bolesti rukou s tím spojené. Takže i to sezení u počítače mi někdy dává pěkně zabrat. Mám prac.dobu zkrácenou jen o 0,5 hodiny denně, protože mě šéf vozí autem až ke schodům. Taky přemýšlím, že bych si prac.dobu ještě zkrátila.Manžel už je ve star.důchodu a pořád mě přemlouvá,abych už taky zůstala doma.Ale já mám strach,že pak nebudu mít žádný důchod,když mám ještě skoro 9 let do důchodového věku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).