Re: uhrazené platby - doklad, smlouva?
>Dobrý den,
>
>můžete mi prosím poradit, jak postupovat v případě, že
>obdržíme platbu na účet jednou a potvrzení o zaplacení
>chtějí dvě firmy.
>
>Prodali jsme zboží 1firmě, ta ale nemá na zaplacení,
>takže za ni uhradila 2firma, se kterou taktéž
>spolupracujeme(oni se už vyrovnají mezi s sebou). Ale jde mi o
>to, jaký doklad vystavit?
>platbu uhradila 2firma, na účet - jaký doklad?
>1firma, která měla vůči nám závazek - jaký doklad
>vystavit jim?
OT:
osobně bych doklad (fakturu)vystavila na 2 firmu (platící) a do poznámky dala jméno firmy ,která zboží převzala a neuhradila.
2 firma buď hradila hotově - tudíž pokladní doklad, nebo bankou a to mají na výpise. (potvrzení o úhradě s razítkem vaší firmy)
1 firmě ,která nehradila bych žádný doklad nedávala, a pokud ano tak jen potvrzení s variabilním symbolem faktury nebo číslem dokladu ,že je uhrazeno a kým.
>1 firmě bude případně vystavovat fakturu 2 firma,které to bude 1 firma teprve zřejmě hradit.
Re: uhrazené platby - doklad, smlouva?
Musím skutečně fakturu vystavit na platící firmu, nejde to udělat tak jak jste popsala dále...ale bez vystavení faktur?
Jak prosím napsat potvrzení o úhradě, ještě jsem se s tím nikdy nesetkala. Stačí napsat krátký text."Faktura č. xx na jméno XY byla uhrazena firmou XX v částce 88888,-- Kč na bankovní účet č. 11111 dne 1.6. ?? Podpisy by měly být určitě naše i hradící firmy, a vystavit ve dvou vyhotoveních.Je to tak?
Neplatící firma se nemůže odvolávat na žádný § , nehradila nemá nárok na potvrzení o platbě, Nejsme povinni s ní nic řešit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 6. 2008 15:11
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jak postupovat v případě, že obdržíme platbu na účet jednou a potvrzení o zaplacení chtějí dvě firmy.
Prodali jsme zboží 1firmě, ta ale nemá na zaplacení, takže za ni uhradila 2firma, se kterou taktéž spolupracujeme(oni se už vyrovnají mezi s sebou). Ale jde mi o to, jaký doklad vystavit?
platbu uhradila 2firma, na účet - jaký doklad?
1firma, která měla vůči nám závazek - jaký doklad vystavit jim?