Organizační složka

• (neregistrovaný)

2. 6. 2008 18:53

Dobrý den,
    mám dotaz.Jsme firma s.r.o. se sídlem v ČR a chceme využít služen v SR,kde budou FO pro naši firmu vykonávyt služby a naší firmě je budou fakturovat.
    DOTAZ:Musíme na Slovensku vytvořit organizační složku-provozovnu?Žádná stálá adresa tam nebude,tak nevíme co s tím.Děkuji všem.Dana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2008 19:03

ilona (neregistrovaný)

Re: organizační složka
      pokud mají vlastní živnostenský list na jehož základě vám budou služby poskytovat a nebudou vašimi zaměstnanci tak si myslím, že se to obejde i bez zakládání organizaniční složky,protože faktury mohou zasílat přímo na vaši adresu do ČR.
      organizační složku byhc zakládala v případě ,že budu zaměstnávat slovenské občany na Slovensku.
      - organizační složka je většinou zřizována státem, nikoliv spol.s.r.o.

• 2. 6. 2008 19:35

dana (neregistrovaný)

Děkuji za rychlou odpověď a ještě mi bylo řečeno,že pokud budu tímto způsobem podnikat a přijímat služby na území SR,tak se musím přihlásit k české i slovenské DPH.Teď nejsem plátce a tento názor se mi nezdá.Jak to je?Děkuji Dana

• 2. 6. 2008 20:15

ilona (neregistrovaný)

nevím co máte za předmět činnosti a jaké služby vám budou poskytovat, třeba by to bylo dobře ji tam zřídit.

• 3. 6. 2008 0:07

dana (neregistrovaný)

Jde o finanční služby,poskytování půjček a uzavírání smluv.V ČR jsme se na limit DPH nedostali a myslíme si,ž o ylo zytečn i na Slovensku.Jak to vidíte vy?Dana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).